5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bölünmüş yol çalışmalarına devam

Mersin'in Mut ilçesi ile Karaman arasında başlatılan bölünmüş yolun 2. etap çalışmaları devam ediyor.

Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Zahteroğulları, beraberindeki Mut Kaymakamı Osman Yenidoğan ve Köye Yönelik Hizmetler Darie Başkanı Hüsnü Öz ile birlikte söz konusu çalışmaları yerinde inceledi.

Karayollarında standartların yükseltilerek, trafik emniyeti başta olmak üzere can ve mal güvenliğinin sağlanması, ulaşımın kolaylaştırılması, kaynakların verimli kullanılması ve bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarının giderilmesi noktasında bölünmüş yol çalışmalarına başlandığını anlatan Ahmet Zahteroğulları, bu kapsamda da Mut-Karaman bölünmüş yol çalışmalarının 15 kilometrelik ilk etap çalışmalarının tamamlandığını hatırlattı.

Zahteroğulları, söz konusu yolun 11 kilometrelik bölümünde reglaj ve hendek işlerine ek olarak 3 kilometrelik kısmında kazı ve dolgu işleri için çalışmalara başlanıldığı bilgisini verdi.

2. etap çalışmalarında da Mersin İl Özel İdaresi araç parkında yer alan; 9 adet damperli kamyon, 8 adet taş kamyonu, 17 adet iş makinesi, 1 adet treyler, 2 adet pikap, 1 adet arazöz, 1 adet otobüs, 1 adet kaynak aracı, 1 adet yağlama aracı olmak üzere toplam 41 adetlik araç filosu ile birlikte 60 personelin görevlendirildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 17:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?