3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Bomba uzmanı köpekler iş başında

Son günlerde artan terör olaylarına karşı alarma geçen jandarma ekipleri, bomba ve patlayıcı bulma konusunda eğitimli köpeklerle denetimlerini sıklaştırdı. 

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Atakent Beldesi'ndeki asayiş kontrol noktasında Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde, bomba ve silah aramada kullandığı Belçika malinios cinsi "Flaş", İngiliz paintor cinsi "Vahdet" ve Alman kurdu "Tom" isimli köpekler, yapılan denetimlerde önemli rol üstleniyor. 

Silifke Jandarma Komutanlığı'nın yaptığı denetimlerde, araçların bagajlarını ve çantaları koklayarak bomba veya uyuşturucu madde arayan özel eğitimli "Flaş", "Vahdet" ve "Tom", özellikle uyuşturucu tacirlerine nefes aldırmıyor. 

Yapılan kontrollerde kilolarca uyuşturucunun ele geçirilmesini sağlayan köpekler sevimlilikleri ile de dikkat çekiyor. Jandarma ekiplerinin uygulamalarından çok memnun olduklarını söyleyen sürücüler ise, "Uyuşturucu gençlerimizi öldüren bir alışkanlık. Uyuşturucu ile savaşta köpeklerin büyük etkisi olacaktır. Çok güzel bir uygulama" diye konuştu. 

Uyuşturucu madde aramasına katılan Belçika malinios cinsi "Flaş" isimli köpeğin bugüne kadar jandarma ile görev yapılan değişik illerde 105 kilogram eroin bulduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 12:28:43
Güncelleme :12 Ekim 2008 Pazar 12:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?