5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bombacı yakalandı

Mersin'de polisin düzenlediği operasyonda yakalanan 6 kişiden birinin, 2005 yılında 2 ayrı bombalama olayında yer alan ve 29 Ocak 2009 tarihinde düzenlenen operasyonda kaçan örgütün bombacısı olduğu belirtildi.

Mersin Vali Hüseyin Aksoy, olaydan sonra geldiği Emniyet Müdürlüğü'nde, Mersin'deki terör operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aksoy, örgütün dağ kadrosunda yer alan ve Mersin'e eylem amacıyla gelen teröristlerden birinin, 2005 yılında aralarında Çetinkaya Mağazası'nın da bulunduğu 2 ayrı noktada gerçekleştirilen bombalama olayının faili Yılmaz Y. (32) olduğunu belirtti. Vali Aksoy, bu kişinin 29 Ocak günü Mersin'de Bahçelievler Mahallesi'nde düzenlenen polis operasyonundan da kaçtığını söyleyerek, "Bugün sağ olarak yakalandı. Şu anda sorgulaması sürüyor" dedi.

Bu arada, olayla ilgili olarak kentin çeşitli noktalarında polisin çalışmaları sürerken, teröristlerin gizlendiği Eğriçam Mahallesi'ndeki bir evde de arama yapıldı. Evin önünde ve bahçesinde boş kovanlar bulunduğu öğrenildi.

Polisle girdiği çatışmada yaralı olarak yakalanan 'Zeynel' kod adlı teröristin, PKK terör örgütünün özellikte Amanos bölgesindeki faaliyetlerinde etkin rol aldığı belirtildi.

Beraberinde, daha önce Mersin'deki polis operasyonundan son anda kurtulmayı başaran örgütün bombacısı 'Harun' kod adlı Yılmaz Y. ile birlikte bir süre önce Mersin'e geldiği ve eylem hazırlığı içinde olduğu öğrenilen 'Zeynel' kod adlı teröristin, uzun yıllar PKK terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı belirtildi.

Özellikle Hatay'da Amanos bölgesindeki eylemlerde etkin rol aldığı ifade edilen ve dünkü operasyonda yaralı ele geçirilen teröristin, dozer yakma ve yol kesme gibi bir çok eyleme karıştığı kaydediliyor. 'Zeynel' kod adlı Celal isimli teröristin, son olarak Hatay'da bir polisin şehit edilmesi olayına karıştığı tahmin edilirken, konuyla ilgili olarak Hatay'daki jandarma ve polis ekiplerinin elindeki bilgilerin değerlendirildiği ve teröristin sorgusunun sürdüğü belirtildi.

Diğer yandan, operasyonda sağ olarak ele geçirilen 'Harun' kod adlı Yılmaz Y. adlı teröristin ise, 2005 yılında Mersin'de 2 ayrı bombalama olayını gerçekleştiren kişi olduğu ifade edildi. Örgütün bombacısı olan terörist, Çetinkaya ve Lider Güven adlı alışveriş merkezlerine 2005 yılında düzenlediği bombalı eylemlerin ardından 29 Ocak 2009 tarihinde yine bir eylem için geldiği Mersin'de, Bahçelievler Mahallesi'ndeki polis operasyonundan son anda kaçarak kurtulmayı başarmıştı.

Her 2 teröristin Mersin'e eylem amacıyla geldiği bilgisini alan polis ekipleri, dün teröristlerin irtibatlı olabileceği bölgeleri takibe alarak, eylemi gerçekleştiremeden operasyon düzenledi. Dünkü operasyonda, 'Zeynel' ve 'Harun' kod adlı teröristlerle birlikte yardım ve yataklık yapan 4 kişi de yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte 2 el bombası ve 2 tabanca ele geçirilirken, polisin başka patlayıcıların da olabileceği ihtimaline karşılık çeşitli adreslerde arama yaptığı öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 09:38:28
Güncelleme :25 Nisan 2009 Cumartesi 17:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Yılmaz IP: 78.167.42.xxx Tarih : 25.04.2009 09:52:42

Güvenlik güclerimizi kutluyorum bir yurttaş olarak,Türk milletinin huzuru ve güveni için gece gündüz, çoluk çocugundan ayrı kalmak zorunda olan Kahraman Ordumuzu ve Polisimizi kutluyor Türk oğlu Türk olarak kalplerimizde onlara karşı daima karşılıksız sevgi besliyoruz saygı duyuyoruz.Tanrı Ordumuzu Polisimizi var etsin.Mersinde ki pisliklerden bir tanesi de olsa temizlenmiş olması güzel bir haber.