2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bombalı saldırı kınandı

Mersin'de çeşitli kurum ve kuruluşlar yaptıkları açıklamalarla dün meydana gelen bombalı saldırıyı kınadı.

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Kasım Tanrıöver, Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı başarılı çalışma sonrasında canlı bombanın şehir merkezine girmeden patlamasının, polisin büyük bir başarısı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tanrıöver, "Bu, haince ve alçakça bir saldırıdır. Bu ve buna benzer saldırılar, Mersin'in geleceğini karartamaz. Mersin Emniyet Müdürlüğü'nü başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etmek gerekiyor. Saldırıda yaralanan polis memurlarına acil şifalar
diliyoruz" dedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal da, Mersin polisinin istihbarat ve olayları önlemedeki başarısına bir yenisini daha eklediğine dikkat çekerek, Mersin-Adana Otobanı Çıkışı Gözne Yolu üzerinde meydana gelen patlamada yaralanan polislere acil şifalar diledi.

Ünal, "Eğer canlı bomba, kahraman Türk polisi tarafından durdurulmasaydı, belki de Mersin'de yüzlerce kişinin canına kastedecekti. Onlar, kahramanca davranmasalardı belki dün akşam Mersin'i yasa boğacak bir terör saldırısı yaşanacaktı. Onlarca, yüzlerce insanımızın ölümüyle, yaralanmasıyla sonuçlanacak bir saldırı yaşayacaktık. İnsanımız barış içinde yaşamak istiyor. Halkımız bu konuda çok duyarlıdır. Hiçbir terörist saldırı, yaşadığımız barış ortamını bozamaz, bozamayacaktır" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 14:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?