5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bomboş köyde 11 seçmen çıktı

Mersin'in Mut ilçesinde susuzluk yüzünden terk edilen Kumaçukuru köyünde kimse yaşamamasına rağmen 11 seçmenin kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Ünlü sanatçı Musa Eroğlu'nun doğup büyüdüğü köyün haritadan silinmemesi için de mevcut muhtar ile kardeşi muhtar adayı oldu.

Mut'a 16 kilometre uzaklıktaki 20 hanelik Kumaçukuru köyünde yaşayan vatandaşlar susuzluk yüzünden ilçeye bağlı Kelce köyü ile Mut'un Yazıalanı Mahallesi'ne göç etmek zorunda kaldı. Köyde kalan muhtar Süleyman Yılmaz da yıllardır yaşadığı köyü geçen yıl terk etti.

Kimsenin yaşamadığı Kumaçukuru köyünde oturmadıkları halde İmdat Kayret, Döndü Yılmaz, Süleyman Yılmaz, Cennet Yılmaz, Nural Yılmaz, Sertaç Yılmaz, Sibel Yılmaz, Sevnur Yılmaz, Soner Yılmaz, Cennet Yılmaz ve Mehmet Yılmaz'ın isimleri köydekiseçmen listesinde yer aldı.

Yazıalanı Mahallesi'nde yaşadıkları belirlenen 11 kişinin oy kullanacağı köyün haritadan silinmemesi için mevcut muhtar Süleyman Yılmaz ile kardeşi Soner Yılmaz terk edilen köye muhtar seçilebilmek için aday oldu.
Köyün geniş bir arazisi olduğunu ancak su olmayınca tarım yapılamadığını söyleyen Süleyman Yılmaz, "Bu köyün haritadan silinmemesi için yine adayım. Sonuna kadar mücadelemi sürdüreceğim" dedi.

Muhtar Süleyman Yılmaz'ın muhtar adayı ve rakibi olan kardeşi Soner Yılmaz da, ilk zamanlar 85-90 hane olan köyde şuan susuzluk sebebiyle kimsenin yaşamadığını söyleyerek, "Buna rağmen köyde kayıtlı 11 seçmen var. Seçmenin hepsi akrabamız hiç yabancı yok ama seçmenlerin hepsi Mut'un Yazıalanı Mahallesi'nde ikamet ediyor. Bu seçimden sonra eğer köyümüze suyu getiremezsek zaten yapacak bir şey kalmaz Kaymakamlığa mührü teslim ederiz" diye konuştu.

Köylüler ise, yıllar önce terk ettikleri evlerinin harabeye döndüğünü belirterek, "Köyümüze su gelirse, yeniden köye döneriz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 11:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?