4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Borçlar krediyle ödenecek

AKDENİZ BELEDİYESİ BORÇLARINI KREDİ İLE ÖDEYECEK

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, ilçeye bağlanan beldelerin geçmiş borçlarının hafifletilmesi ve yeni projelerin yaşama geçirilebilmesi amacıyla belediye meclisinden kredi kullanma yetkisi istedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen önerge kabul edilirse, yürürlükteki yasalar çerçevesinde 7 milyon TL. 'düşük faizli kredi' kullanılacak.

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ün başkanlık ettiği mecliste, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özetleri kabul edildi. Gündeme alınması istenen önergelerin de kabul edilmesinin ardından Akdeniz Belediyesi ve yeni bağlanan beldelerin 2009 mali yılı gelir-gider bütçesi kesin hesabının tetkikine ilişkin teklif Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İmar Müdürlüğü’nün, Mesudiye ve İhsaniye mahallelerinde bazı yolların düzenlenmesi ile ilgili plan tadilatı teklifi İmar ve Çevre, Çay Mahallesi’nde bazı parsellerde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’na uygun olarak hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin teklifi de İmar Komisyonu’na havale edildi.

Öte yandan gündemin 12. maddesinde yer alan belediye borçlarına ilişkin kredi talebi de Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Önerge, komisyonun ardından belediye meclisi tarafından kabul edilirse, Akdeniz Belediyesi 7 milyon liraya kadar düşük faizli kredi kullanma imkanı bulacak. Kullanılacak kredinin önemli bölümünün, bağlanan beldelerin borçlarına ayrılması planlanırken, kalan kısmı da personel alacaklarına ve hayata geçirilecek projelere harcanacak.

AKDENİZ BELEDİYESİ BORÇLARINI KREDİ İLE ÖDEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 16:41:02
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?