2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Borçlu aile hapis kıskacında

Mersin'de, kısa süre önce su borcunu ödeyemedikleri için kocası cezaevine giren 4 çocuk annesi kadın, şimdi de kendisi elektrik borcu yüzünden cezaevine girecek.

600 YTL'lik borcun ödenmesi için verilen 15 günlük süre ise yarın doluyor. Gaziantep'te kahvehane işletmeciliği yaptığı sırada 2002 ekonomik krizinin ardından işleri bozulunca iflas eden, eşi ve 4 çocuğu ile birlikte Mersin'e gelen Mustafa Kaşçıoğlu (41), burada da iş bulamayınca, borçlarını ödeyemez hale geldi.

Ev kirası ile birlikte biriken su borcunu da ödeyemeyen Kaşçıoğlu, ev sahibi tarafından evden çıkarılırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (MESKİ) hakkında tutulan tutanakların ardından icraya verildi. Mustafa Kaşçıoğlu, 2 yıllık su borcu bedeli olan 650 YTL'yi ödeyemediği için başlatılan icra takibinin ardından hakkında verilen 3 aylık hapis cezası sonrası 26 Nisan 2008 tarihinde cezaevine girdi. Kocası cezaevine girdikten sonra evlere temizliğe giderek çocuklarının karnını doyurmaya çalışan eşi Süreyya Kaşçıoğlu (35), kocasının kız kardeşinden borç alarak 5 gün sonra parayı yatırdı ve kocasının cezaevinden çıkmasını sağladı.

Ancak bu para Kaşçıoğlu ailesinin yaşadığı sıkıntıları sona erdirmedi. Bu kez de elektrik borcu yüzünden Süreyya Kaşçıoğlu için icra işlemi başlatıldı. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından başlatılan icra takibi sonucu Mersin 3. İcra Ceza Mahkemesi, Süreyya Kaşçıoğlu için 3 ay hapis cezası verdi. 4 çocuk annesi kadın, borcun ödenmesi için verilen 15 günlük ek sürenin dolmasına 1 gün kalmasına rağmen, parayı bulamadı.

Kaşçıoğlu, taşındıkları yeni evde, 4 çocuğu ile birlikte şimdi her an polisin kapısına dayanmasını bekliyor. Yaşadığı bunalımlı günler sonucu ilaç tedavisi gören kocası Mustafa Kaşçıoğlu ise her sabah erkenden kendini sokağa atarak, iş bulmaya çalışıyor.

Cezaevine girdiğinde 4 çocuğunun ortada kalacağını söyleyen Süreyya Kaşçıoğlu, "Onlar bensiz ne yapacak bilmiyorum. Bu kadar duyarsızlık olur mu? Çocuklarıma sahip çıkacak kimse yok. Ben cezaevine girdiğimde babaları ile birlikte hayata tutunmaya çalışacaklar. Kimsemiz yok, sahip çıkanımız yok" dedi.

Aylarca bu durumu çocuklarına yansıtmamak için elinden geleni yaptığını, onlar okula gittiğinde oturup yalnız başına ağlayarak içini boşalttığını kaydeden Kaşçıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ettiğini ancak bir sonuç alamadığını belirtti. Gözüyaşlı kadın, yokluk nedeniyle ortaokulu bitiren oğlu Mehmet Ali'yi liseye gönderemediğini, 6 yaşındaki küçük kızını da okula kayıt yaptıramadığını söyledi.

Evin büyük kızı, lise öğrencisi Tuğba Kaşçıoğlu (16) ise babası cezaevine girdiği zaman çok zor duruma düştüklerini anladığını belirterek, "O an çok üzüldüm. Baba olmayınca ne yapabiliriz ki? Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum; parası olmayan bu ülkede yaşayamayacak mı, parası olmayan herkes hapse mi girecek? Annem de cezaevine girerse ne yapacağımızı bilmiyorum. Bize yardım edecek kimse yok" diye konuştu.

Büyüyünce polis olmak istediğini söyleyen 15 yaşındaki Mehmet Ali Kaşçıoğlu'da, eğitimine devam etmek istediğini ancak, durum böyle olursa okuyamayacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:45:48
Güncelleme :12 Haziran 2008 Perşembe 14:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem yuksek IP: 78.167.166.xxx Tarih : 13.06.2008 21:37:51

bu kadarda olmaz allah yardımcıları olsun