3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Borçlu esnafa ödeme kolaylığı

Mersin Vergi Dairesi Başkan Vekili Serdar Aksoy, vade tarihi 1 Eylül 2008'den önce olan borçlar için mükelleflere ödeme kolaylığı getirildiğini söyledi.

Aksoy, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer'in daveti üzerine, Mersin'de kurulu bulunan 74 meslek odası başkanıyla bir araya geldi.

Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ hakkında bilgi veren Aksoy, Bakanlık tebliğine göre tecil ve taksitlendirilen borçlara uygulanacak faiz oranında önemli bir azaltma yapılarak, daha önce yüzde 24 olan yıllık faiz oranın yüzde 3'e indirildiğini belirtti. Aksoy, bu uygulamadan vade tarihi 1 Eylül 2008 tarihinden önce olan ve vergi dairelerine ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, fon, paylar, vergi cezası, para cezası, gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan mükelleflerin yararlanabileceğini ifade etti.


Uygulama kapsamına 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergiyle birlikte ödenmesi gereken damga vergisinin alınmadığının altını çizen Serdar Aksoy, "Mükelleflerin 28 Kasım 2008 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları halinde toplam borçları, ilk taksit Aralık 2008 ayından başlamak üzere 18 ay süre ile yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanarak taksitlendirilecektir. Bu ödeme kolaylığından yararlanılması mükelleflerimizin menfaatine olacaktır. Çünkü normal tecil ve taksitlendirme faizi aylık yüzde 2 olup yıllık yüzde 24'tür" dedi.

Amme borçları nedeniyle cebri tahsilat yapıldığını da hatırlatan Aksoy, "Bu cebri tahsilatla birlikte nakliyeci olan mükelleflerin araçları bağlanıyordu. Bu kolaylıktan yararlanılırsa, nakliyecimiz aracının bağlanmasından kurtulacak. Ayrıca yüksek vergi borcu olanlarda iki husustan da kurtulacak. Geçmiş dönemde yüksek borcu olan varsa yurtdışına çıkışta engeller getiriliyordu. Yurtdışına çıkış yasaklılar, bu kolaylıktan yararlanarak bu engellerden kurtulması söz konusu olacak. Yine bazı mükelleflerimiz borcundan dolayı kamu işlerinden mahrum kalıyordu. Borcun yüzde 10'nu ödeyerek kendisine borcu yoktur yazısı verilebilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 15:33:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SEMİH KOLSUZ IP: 78.167.220.xxx Tarih : 9.11.2008 19:33:23

Beyler, dünya nakit sıkıntısı yüzünden devlerin batışını hep beraber görüyorsunuz. insanlar iş yerlerini nasıl ayakta tutacaklarının hesabını yapıyorken bu sivri akıllı maliyeciler sanki bir lütufmuş gibi sizlere af getirdik dediler.Hiç kimse bu dünyanın ne olacağı belli olmuyan bir devirde babasına para ödemez değilki vergi dairesine ödeyecek .bu hiç kurnazca ve akıllıca değil.