5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Borcu yüzünden böbreğini satıyor

Mersin'in Erdemli ilçesinde, 12 yıllık bir memur emeklisi, yaşadığı ekonomik sıkıntı sebebiyle böbreğini satılığa çıkardı.

Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak 26 yıl çalıştıktan sonra emekli olan 61 yaşındaki Mehmet Seçkin, 1997 yılının haziran ayında emekli olduğunu belirterek, "Emekli oldum olmasına ancak ekonomik sıkıntı yakamı hiç bırakmadı. Tam 12 yıllık emekliyim. 4 çocuğum var. Ancak aldığım maaşla geçinemiyorum" dedi.

Bankalar, esnaf ve ev sahibine olan borcunun gün geçtikçe katlandığını ve 25 bin TL'ye kadar ulaştığını ifade eden Seçkin, "840 TL emekli maaşım var. Ancak borçlarımdan dolayı maaşım kesintiye uğruyor. Yani bana kala kala sadece 267 TL kalıyor. Bununla da ne ev kiramı ödeyebiliyorum, ne de diğer borçlarımı. Bu durumu da gururuma yedirip kimseye anlatamıyorum. Emekli olduğum için resmi kurumlara da hiçbir yardım başvurusu yapamıyorum. Bu durumda tek çare olarak böbreğimi satmak kalıyor" diye konuştu.

Şeker hastası olması dolayısı ile sağlık durumunun çok iyi olmadığını, bir böbreği alındıktan sonra yaşayıp yaşayamayacağını bilemediğini anlatan Seçkin, "Hakkını helal edecek insan var, etmeyecek insan var. Durumu iyi olan var, kötü olan var. Kimseye borçlu olarak ölmek istemem. Bu dünyadan borçlarımı ödeyerek gitmek isterim. Bugüne kadar onurumla yaşamaya çalıştım. Memuriyet hayatımda hiçbir yolsuzluğa bulaşmadım. Yıllarca çalıştım, ne evim oldu ne de başka bir şeyim. Kimselerden yardım isteyemedim.Yapmış olduğum bu borçları ödeyebilmem için başka bir yerden para bulmam lazım. Satacak bir tek böbreğim var. Her şeyi göze aldım ve kararımı verdim" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 14:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?