4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Böyle yetenek görülmedi!

ORTA PARMAĞI İLE KARPUZU DELİYOR

Mersin'de özel bir yemekçilik şirketinde aşçı olarak çalışan Sıtkı Berk (46), tek parmağı ile tüm bir karpuzu delebiliyor.

Tesadüfen keşfettiği bu yeteneğiyle rekorlar kitabına girmek istediğini belirten aşçı, "Bu konuda kendime rakip tanımıyorum" dedi.

'Karpuz delme' yeteneğini, Mersin Yazarlar Derneği'nde, dernek üyelerinin huzurunda sergileyen 2 çocuk babası, 10 yıllık aşçı Sıtkı Berk, masanın üzerine konulan büyük bir karpuzu, orta parmağı ile delerek hünerini gösterdi.

Vurduğu darbe sırasında tırnağının dönmemesi için parmak ucunu bantlayan Berk, oldukça kalın kabuğu bulunan karpuzu 4. denemesinden sonra delmeyi başardı. Dernek üyelerinin alkışları arasında hünerini sergileyen Sıtkı Berk, bu yeteneğini 5 yıl önce tesadüfen keşfettiğini söyledi.

Aşçılık yaptığı şirkette, sinirli olduğu bir sırada önüne gelen karpuza bir parmak vurduğunda delebildiğini fark ettiğini belirten Berk, "Ondan sonra sık sık karpuz delmeye başladım. Tabi kıramadığım karpuzlar da oldu. Beraber çalıştığımız arkadaşlarım da denedi, ancak onlar başaramadı" dedi. Bunun için özel bir çalışma yapmadığını söyleyen Berk, "Ama eğer rekorlar kitabına girme gibi bir şansım olursa, bu yeteneğimi geliştirmek isterim. Şu ana kadar parmağı ile karpuz delebilen hiç kimseyi görmedim. Bu konuda kendime rakip de tanımıyorum" diye konuştu.

ORTA PARMAĞI İLE KARPUZU DELİYOR
ORTA PARMAĞI İLE KARPUZU DELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 09:50:01
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 11:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?