9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bozyazı 4.muz festivali sona erdi

Mersin'in Bozyazı ilçesinde bu yıl 4.'sü düzenlenen "Muz Festivali" sona erdi.

Bozyazı Belediyesi'nce düzenlenen ve 2 gün süren festivale, yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Son günlerde meydana gelen terör olayları nedeniyle festival kapsamında bulunan birçok etkinlik iptal edilirken, bunların yerine şehitler için mevlit okutuldu ve şehit aileleri için festival alanında "Şehitler" standı açıldı. Standda, terör olaylarında hayatını kaybeden 6 Bozyazılı şehidin ailesi, gelen ziyaretçilerle sohbet etti.

Çevre ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı festival kapsamında ilk akşam havai fişek gösterileri yapıldı ve İsmail YK sahne alarak, geceye renk kattı. Festivalin 2. gününde ise "En iyi muz üreticisi" yarışması yapıldı. Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, 14 tarak 79 kilo ağırlığındaki muzu ile birinci seçildi. Akşam yapılan ödül töreninde birinci olan Mehmet Ballı, ödülünü Mehmetçik Vakfı'na bağışladığını açıkladı. Belediye Başkanı Ballı'nın bu davranışı festival alanını dolduran binlerce kişi tarafından alkışlandı. Ballı, evlatlarını şehit veren 6 Bozyazılı aileyi de unutmayarak, şehit ailelerine birer altın, Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.
Duygusal anların yaşandığı gecede, Oğuz Yılmaz'ın sahne almasıyla festival alanını dolduran binlerce kişi, şarkıcının seslendirdiği şarkılarla coştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 13:11:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?