4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bozyazı belediye meclisi toplandı

BOZYAZI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, belediyenin en büyük gelir kaynağı olan haldeki uygulamalarda radikal kararlar almak zorunda olduklarını söyledi.

Bozyazı Belediye Meclisi, Kasım Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi gündeminde bulunan 3 madde, meclis üyelerinin görüşüne sunularak oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Mehmet Ballı'nın başkanlık yaptığı toplantıda, 9 milyon 250 bin lira olarak belirlenen tahmini bütçe, meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Yapılan oylama sonucunda oybirliği ile belediye bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 'T' plaka yönetmeliği de meclis üyelerine okunarak görüşlerine sunuldu. Yapılan oylama sonucunda oybirliği ile 'T' plaka yönetmeliği kabul edildi. Kabul edilen yönetmeliğe göre ticari taksi işletmeciliği yapmak isteyenlerin belirlenen şartları yerine getirmesi halinde işletme hakkını elde etmesi kararlaştırıldı.

Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Belediye Hal Yasası'nda yapılan değişiklik sonucunda üretim bölgelerinde bulunan belediyelerin, özellikle küçük belediyelerin çok büyük sıkıntılar çekeceğini, bu nedenle belediye olarak hal konusunda radikal kararlar alınması gerektiğini, halde işletmecilere tahsis edilen dükkanların satışa çıkarılmak zorunda olduğunu söyledi. Ballı, "Bizim gibi üretim bölgelerinde bulunan belediyelerin en büyük geliri hal idi. Belediye gelirinin nerdeyse yüzde 6'sını halden edilen gelirle karşılanmaktaydı. Ancak yeni yasa ile bu gelirimiz düştü. Üretim bölgelerinde üretilecek sebze ve meyveden belediyelerin elde edeceği gelirin yüzde 75'i, satışı yapılacak belediyelerin hesabına yatırılacak. Bu uygulama bizim gibi üretim bölgesi belediyelere zarar verecektir. Bu nedenle belediye olarak haldeki uygulamalarda radikal kararlar almamızı gerektirmektedir. Önümüzdeki günlerde hal esnafı ile toplantı yapacağım ve onlara da durumu anlatacağım. Mülkiyeti belediyeye ait dükkanları satışa çıkaracağız. Sıkıntılar yaşayacağız, çeşitli dedikodulara neden olacak. Ancak biz bunu yapmak zorundayız" dedi.

Ballı'nın konuşmasının ardından halde bulunan tahsisli dükkanların kiraya dönüştürülmesi veya satışı, belediye meclisi üyelerince oybirliği ile kabul edildi.

BOZYAZI BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 12:04:04
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 18:54:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?