4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bozyazı'da asayiş toplantısı

BOZYAZI İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ MUHTARLARLA GÖRÜŞTÜ

Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü Ercan Yılmaz, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçedeki asayiş olaylarıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Bozyazı Polisevi'nde düzenlenen toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz'ın yanı sıra, Asayiş, Trafik ve Polis Merkezi görevlileri de katıldı. Mahalle muhtarlarını, ilçedeki asayiş olayları konusunda bilgilendiren Yılmaz, muhtarların, kamu adına seçilmiş kişiler olduğunu ve bölgesindeki olayları yakından takip eden kişiler olduğunu belirtti. Toplantının amacının da bir yandan muhtarları bilgilendirmek olurken, bir yandan da iyi bir işbirliği ile bölgedeki sorunları tespit ederek çözümler üretmek olduğunu söyleyen Yılmaz, amaçlarının Bozyazı halkına en iyi hizmeti vermek olduğunu vurguladı.

Polis Haftası etkinliklerinin ardından tüm mahalleleri de dolaşarak vatandaşlarla görüşeceğini ifade eden Yılmaz, "Bizler kanunları icra eden kamu görevlileriyiz. Gelin el ele verelim, beraber olalım ve vatandaşlarımızın sorunlarını birlikte çözelim" dedi.

Muhtarlara, ilçedeki asayiş olayları konusunda rakamlarla bilgi veren Ercan Yılmaz, "Hangi mahallede, hangi suç işlenmiş bunları ayrı ayrı gruplandırdık. 2009 yılında toplam 531 olay olmuş. Mahalleler içerisinde en fazla olay Merkez Mahallesi'nde yaşanmış. Bu mahallemizde toplam 223 olay meydana gelmiş. 39'u kasten yaralama, 25'i yaralamalı trafik kazası. Denizciler Mahallesi'nde 48 olay olmuş, bunun büyük bölümü yaralamalı trafik kazası. Çopurlu Mahallesi'nde 33, Beyreli Mahallesi'nde 11, Kaledibi Mahallesi'nde 61, Sıcakyurt Mahallesi'nde 11 ve Ustalar Mahallesi'nde de 10 olay meydana gelmiş. Kasten yaralama en fazla karşılaştığımız olayların başında geliyor" dedi.

Bozyazı'da göreve başlayalı 10 ay olduğunu ve bu süre içerisinde önce ilçenin bir profilini çıkararak 13 maddelik bir analiz raporu hazırladıklarını anlatan Yılmaz, "Sayın Kaymakamımızla görüştük ve onun bilgisi ile gerekli yerlerle yeni trafik levhaları koydurduk. Motorsikletlerle ilgili kask uygulaması başlattık. Bu uygulamaların hepsini insanlara verdiğimiz önemden dolayı yaptık. Uygulamalar sayesinde kaza sayısında ciddi bir azalma meydana geldi. 2009 yılının aynı döneminde 13 olan motorsiklet kazası, 2010 yılında 3'e düşmüştür. 2009 yılı içerisindeki 82 olayın 80'i çözülmüştür. 2010 yılında 75 olay çözüldü. Hepsi şahsa ve mala karşı. 2009 yılında 15, 2010 yılında 9 olay çözülememiştir. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için sivil arabamızın birisi mobil hale gelerek mahallelerde dolaşmaya başladı. Bu çalışmaları Bozyazı halkının huzuru için yapıyoruz” diye konuştu.

BOZYAZI İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ MUHTARLARLA GÖRÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 14:00:00
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 21:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?