4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bozyazı'da orman yangını

BOZYAZI'DA ORMAN YANGINI

Mersin'in Bozyazı ilçesinde çıkan yangında 15 hektar kızılçam ormanı tahrip oldu.

Bozyazı'ya bağlı Karaisalı mevkiinde sabah erken saatlerde kızılçam ormanlık alanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle şiddetini artıran yangına Bozyazı Orman İşletme Şefliği'nin yanı sıra Aydıncık, Anamur, Silifke, Gülnar ve Mut işletme şefliklerine bağlı ekipler müdahale etti. Söndürme çalışmaları Adana'dan bölgeye sevk edilen 1 adet amfibik uçakla birlikte Silifke, Kahramanmaraş ve Antalya'nın Manavgat ilçesinden havalanan dört helikopterin yanı sıra toplam 20 arazözle sürdürüldü.

Bozyazı Kaymakamı Kamil Sağlam ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mustafa Yılmaz yangının çıktığı bölgeye gelerek incelemelerde bulunurken, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara da yangını havadan takip ederek ekipleri yönlendirdi.

Şiddetli poyraz nedeniyle ekiplerin yangına müdahale etmekte zorlandıkları gözlemlenirken, yapılan çalışmalarla güçlükle kontrol altına alınan ve ilk belirlemelere göre 15 hektarlık bir alanın zarar gördüğü yangında soğutma çalışmaları başladı.

Öte yandan, alevlerin serasına yaklaşmasını korku dolu gözlerle izleyen ve elindeki kovayla yangına müdahale etmeye çalışan Emine Çetin adlı vatandaş da yangının söndürülmesini dualar eşliğinde izledi.

BOZYAZI'DA ORMAN YANGINI
BOZYAZI'DA ORMAN YANGINI
BOZYAZI'DA ORMAN YANGINI
BOZYAZI'DA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2010 Pazar 13:01:02
Güncelleme :22 Ağustos 2010 Pazar 17:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?