4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bozyazı'da 'şenlik' var

BOZYAZI'DA 'ŞENLİK' VAR

Mersin'in Bozyazı ilçesine bağlı Kızılca Köyü'nde bu yıl ikincisi organize edilen şenlikte büyük coşku yaşandı. Yerel sanatçıların sahne aldığı organizasyonda objektiflere birbirinden renkli görüntüler yansırken, katılımcılara keşkek ikram edildi.

Kızılca Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce organize edilen şenliğe; Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin yanı sıra İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Çetin, AK Parti Bozyazı İlçe Başkanı Mevlüt Ok, CHP Bozyazı İlçe Başkanı Nevzat Turgay ve MHP Bozyazı İlçe Başkanı Süleyman Özaydın'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Kızılca Köyü Yarıktaş mevkiinde gerçekleştirilen şenliğe katılanlar burada kurulan kıl çadırlarında ağırlanırken, konuklara keşkekin yanı sıra pilav, et ve ayran ikramında bulunuldu.

Burada konuşan Tertip Komitesi Başkanı Murat Bal, "Şenliği burada düzenlememiz bir tesadüf değil. Bu alanı seçmemizin bir çok nedeni var. Geçmişte atalarımız her türlü etkinliklerini burada yapmışlar. Düğünlerini burada yapıp, askerlerini burada uğurlamış, hacılarını da buradan kutsal topraklara yolcu etmişler. Bizlerde bu geleneği yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Şenliğe katkı sunup, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından organizasyona katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara birer teşekkür plaketi verilirken, şenlik yerel sanatçıların sahne almasıyla devam etti. Sami Baran'ın saz grubuyla birlikte verdiği konser büyük beğeni toplarken, etkinlikler kapsamında düzenlenen yumurta yarışı, su taşıma ve çuval yarışları da renkli görüntülere sahne oldu. Söz konusu yarışlarda derece elde edenlere de çeşitli ödüller takdim edildi.

BOZYAZI'DA 'ŞENLİK' VAR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 17:33:05
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 09:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?