2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bozyazı'da taşocağı tepkisi!

Mersin'in Anamur ilçesinde faaliyet gösteren bir firmanın Bozyazı ilçesi Kaledibi Mahallesi'nde taşocağı açarak faaliyete geçeceği iddiası üzerine, Bozyazı'da yaklaşık 50 kişilik bir grup kaymakamlık ve belediye binasına yürüyerek, tepkisini dile getirdi.

"Taşocağı istemiyoruz" sloganları ile Bozyazı Kaymakamlığı'na gelen Kaledibi ve Çubukkoyağı mahallesi sakinleri, Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam ile görüştü. Mahalle sakinlerinden bir grup, Kaymakam Sağlam'a sorunlarını aktararak topladıkları bin imzalı dilekçeyi verdi.

Mahalle temsilcisi İbrahim Bal, taşocağı yapılmak istenen yerin tarımsal alan içinde olduğunu, mahalle sakinlerinin geçimini buradaki seralardan sağladığını belirterek, "Buraya ruhsat verilmesi halinde geçimini seralardan sağlayan insanlarımız açlığa mahkum edilecektir. Yüzlerce aile perişan olacaktır. Bu bölgeye taşocağı ruhsatı verilmemesini istiyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerini dinleyen Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, bu konuda Kaymakamlığa herhangi bir resmi müracaatın olmadığını, taşocaklarının maden ocakları statüsünde bulunduğunu, maden ocağı işletme ruhsatı için yetkili yerlere adı geçen firmanın müracaatının bulunmadığını söyledi.

Firmanın maden aramak için ruhsat almış olabileceğini kaydeden Sağlam, "Herkes bakanlığa arama ruhsatı için başvurabilir, ancak maden işletme ruhsatı alabilmesi için yasal prosedürleri yerine getirmesi şart. Resmi başvuru olursa elbette mahalle sakinlerini dikkate alacağız. Böyle bir başvuru yok" diye konuştu.

Kaymakamlıktan çıkan kalabalık daha sonra Bozyazı Belediyesi'ne giderek, Belediye Başkan Vekili Sezai Hasdeniz ile görüştü. Hasdeniz'e de bin imzalı dilekçeyi sunan mahalleli, taşocağı konusundaki tepkilerini dile getirdi. Hasdeniz de, söz konusu firmanın belediyeye işletme ruhsatı için müracaatının olmadığını ifade ederek, böyle bir müracaatın gelmesi halinde belediye olarak mahalle sakinlerinin yanında yer alacaklarını kaydetti. Taşocağı adı altında hiç bir firmaya ruhsat vermediklerini belirten Hasdeniz, "Bizim için mahalle sakinleri önemlidir. Böyle bir talep geldiği zaman mutlaka sizlerin safında yer alacağımızı bilmenizi isterim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 12:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?