4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Brezilya'da bir Türk

BREZİLYA'DA BİR TÜRK

Brezilya'nın başkenti Rio de Janeiro'da bu yıl 5.'si düzenlenecek olan Rio Arp Festivali'nde Türkiye'yi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Arp Bölümü öğrencisi Gizem Aksoy temsil edecek.

25 farklı ülkeden çok sayıda arp sanatçısının katılacağı festival, bu yıl 2009 yılında festival dönüşünde Air France uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ceren Necipoğlu anısına ve adına yapılacak. MEÜ'nün desteğiyle festivale katılacak olan Gizem Aksoy, kendisi için Necipoğlu'nun çok önemli bir isim olduğunu ve onun adını taşıyan bir festivale katılmanın ise onurunu yaşadığını ifade ederek, "Fakat yine de bu üzücü durum hiç yaşanmasaydı" dedi.

Her yıl dünyadaki önemli arpçıların katılımıyla gerçekleşen festivalde başta MEÜ olmak üzere Mersin'i ve Türkiye'yi başarıyla temsil edeceğine inandığını dile getiren Aksoy, kendisine destek verenlere de teşekkür etti. 14 Mayıs Cuma günü sahne alacağını hatırlatan Aksoy, etkinlikte MEÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Anasanat Dalı Başkanı Semih Korucu'nun Ceren Necipoğlu anısına bestelemiş olduğu 'Haikular' adlı eserin ilk seslendirilişini yapacağını kaydetti. Ayrıca Ulvi Cemal

Erkin'in 'Köçekçeler' adlı eserini arpa uyarlayan Aksoy, Tük müziğini de Brezilya'da tanıtma gibi bir misyon üstlendiğini sözlerine ekledi.

BREZİLYA'DA BİR TÜRK
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 11:10:01
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?