5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Briç turnuvası başladı

Mersin'de bu yıl 25.'si organize edilen, 'Uluslararası Briç Turnuvası'nda büyük çekişme yaşanıyor. 10 ülkeden toplam 550 sporcunun katıldığı turnuvanın 4 gün süreceği bildirildi.

Mersin Briç Kulübü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa organize edilen turnuvanın açılışı, Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Açılış kapsamında organize edilen törene, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Fahir Üzümcü, Mersin Briç Klübü Başkanı Serhan Antalyalı ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılıştı konuşan Vali Aksoy, briç sporunun önemine dikkat çekerek, bu sporun gelecek nesillere de aktırılması gerektiğini savundu. Mersin'de uluslararası ölçekte düzenlenen turnuvanın oldukça önemli bir misyon üstlendiğini savunan Aksoy, organizasyonun aynı zamanda da Mersin'in gerek ulusal, gerekse de uluslararası arenada tanıtımına da katkı sunacağını, bunun da kent ekonomisine artı olarak yansıyacağına inandığını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, oldukça önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapmanın kendilerini gururlandırdığına dikkat çekerek, 25 yıldan bu yana düzenli olarak organize edilen turnuvanın son 8 yıldır uluslararası boyutta gerçekleştirildiğini hatırlattı. Özcan, "Bu festival artık gelenek oldu. Bu tür turnuvalarla uluslararası arenada Mersin'in gerçek anlamda tanıtımı yapılmaktadır. Belediye olarak bu etkinliklere bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. Sizlerle el ele vererek daha uzun yıllar bu turnuvayı düzenleyeceğimize inanıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 2008-2009 yıllarında uluslararası arenada önemli başarılara imza atan yerli ve yabancı sporculara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan birer plaket takdim edildi. Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Fahir Üzümcü, Mersin Briç Klübü Başkanı Serhan Antalyalı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Uğurhan Kilisli, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin Valisi Hüseyin Aksoy tarafından sporculara plaket verildi.

27 Eylül'de sona erecek olan 'Mersin 25. Uluslararası Briç Turnuvası'na Bulgaristan 10, İngiltere 9, Norveç 4, Danimarka 8, Çek Cumhuriyeti 6, Yunanistan 2, İtalya 1, Hindistan 2, Hollanda 2 sporcuyla katıldığı belirtilirken, Türkiye'den katılan sporcu sayısının da 500 olduğuna dikkat çekildi. Turnuvanın ilk 3 gününde Patton, son iki günde ise, ikili turnuva ve ödül töreni gerçekleşeceği kaydedildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2009 Perşembe 15:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?