5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Briç turnuvası tamamlandı

Mersin'de bu yıl 25.'si organize edilen ve büyük çekişmeye sahne olan 'Uluslararası Briç Turnuvası' tamamlandı. 10 ülkeden toplam 550 sporcunun katıldığı turnuvaya Türk sporcular damgasını vurdu.

Mersin Briç Kulübü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen turnuva 4 günlük bir maratonun ardından sona erdi. Söz konusu turnuvada dereceye girenlere ödülleri Macit Özcan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen törenle takdim edildi.

Törene, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Uğurhan Kilis, Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Fahir Üzümcü, Mersin Briç Klübü Başkanı Serhan Antalyalı ve çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Uğurhan Kilis, belediye olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını ifade ederek, bu tür etkinliklere önümüzdeki süreçte de destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Turnuvada ikili final karışıkta Haldun Vahaboğlu-Güler Vahaboğlu, Gençlerde Emre Kaya-Muharrem Cerek, Senyörde Stoyo Darakcıev-Hristo Chavdarov ve Bayanlarda Şükriye Merze-Merih Tokcan dereceye girerken, 'Patton' dalında Mehmet Şerif Camcı'nın kaptanlığını üstlendiği; Ekrem Özçıkan, Tahir Demirhan, Baki Demirhan, Mehmet Yasin Aksu ve Beşir Ekinci'den oluşan 'Diyarbakır' adlı ekip adını birinciliğe yazdırmayı başardı.

Aynı kategoride ikinciliği; Yüksel Sezginsoy'un liderliğindeki Erol Duman, Tamer Eren, Birol Koca, Merter Boybek ve Tufan Köse'den oluşan 'Minas Trith' isimli ekip elde ederken, Salim Yılankıran'ın kaptanlığını yaptığı Mehmet Sırıkoğlu, Özgür Kanlı, Hakan Göksu ile İlker Ayaz'dan oluşan 'Yılankıran' adlı ekip de turnuvada 3. oldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2009 Pazartesi 16:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?