5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Broadway Köprüleri' Mersin'de

'Broadway Köprüleri' adlı müzikal kabare Mersin'de sahnelendi. ABD'nin Adana Konsolosluğu ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı'nın katkılarıyla organize edilen gösteride; Amerikan müzikallerinden de kesitler sunuldu.

Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliği; ABD'nin Adana Konsolosu Eric Green de izledi. Eric Green, müzikale gelen konuklara Türkçe konuşarak; "Merhaba" diyerek karşıladı.

Kültürel etkinlikleri desteklemeye devam edeceklerini belirten Green, ayrıca, müzikal kabarenin Mersin'de düzenlenmesine katkıda bulunan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a da teşekkürler etti.

Broadway'de yönetmenlik yapmış oyuncu, şarkıcı ve yönetmen Michael Parks Masterson ile Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Yasin Kınay tarafından yönetilen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinden oluşan grubun sahne aldığı gecede; Chicago, Grease, West Side Story, Hairspray, Les Misarebles ve Smokey Joes Cafe gibi Amerikan müzikallerinden de seçkiler sunuldu.

Prömiyeri Ankara'da; ABD Ankara Büyükelçiliği ile Türk-Amerikan Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 'Broadway Köprüleri' adlı müzikal kabarenin Adana'nın ardından Mersin'de düzenlendiği bildirildi. 21 Ocak 2009 tarihinde başlayan turnenin bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'ndaki gösteri ile son bulacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 13:37:29
Güncelleme :25 Ocak 2009 Pazar 14:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?