3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Bu çizgileri takip edin!

Bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Mersin'de açılışı gerçekleştirilecek olan 17. Akdeniz Oyunları'nda ilginç ayrıntılar insanların dikkatini çekiyor. Yetkililer, yola çizilen mavi çizgilerin takip edildiği taktirde herhangi bir tesise gidilebilindiğini belirtti.

2 yıldan daha az bir sürede oyunlara hazırlanan Mersin'de açılış heyecanı sürüyor. Bu akşam Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 25 bin kişilik Mersin Stadyumu'nda gerçekleştirilecek açılış töreniyle start alacak oyunlar, 30 Haziran'a kadar devam edecek.

500 milyon TL'lik bir yatırım yapılan oyunlarda, 24 ülkeden 2 bin 994 sporcu mücadele edecek. Sporcu sayısında Türkiye 430 sporcuyla ilk sırada yer alırken, ikincilikle 421 sporcuyla İtalya bulunuyor. Üçüncü ise 258 sporcu ile Fransa oldu. Mersin'deki oyunlarda yarın boks, artistik jimnastik, halter, judo, kürek, tekvando, voleybol, yelken ve yüzmede sporcular mücadele edecek. Bugün açılış törenleri 17.30 Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşlarıyla start alacak. Ardından Mersin Stadyumu'nda Ajda Pekkan konseri ve dans gösterileriyle devam edecek.

Organizasyona hazırlık boyunca Mersin'in hemen her yerinde çevre düzenlemesi yapılırken yeni yollar açıldı ve asfalt çalışmaları yapıldı. Ama bunlardan belki de en ilgi çekeni şehrin bazı yollarına çizilen mavi çizgiler oldu. İnsanların birçoğu bu çizgilerin niye çizildiğini bilmezken, ne işe yaradığını bilen kişi sayıda oldukça az. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, mavi çizgiler takip edildiği zaman herhangi bir tesise gidilebilir. Yetkililer tesisleri bulmakta zorlanan vatandaşların bu çizgileri takip ederek tesislere ulaşabileceklerini ifade ettiler

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2013 Perşembe 14:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?