4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bu da 'Evet' otobüsü

HUKUKÇULAR BİRLİĞİ VAKFI'NIN 'EVET' OTOBÜSÜ MERSİN'DE

Anayasa Değişiklik Paketi'nin oylanacağı referandum nedeniyle başlattıkları "evet' kampanyası kapsamında Mersin'e gelen Hukukçular Birliği Vakfı üyeleri, vatandaşlara referandumda neden "evet" denilmesi gerektiğini anlattı.

Kendilerine 'Demokrasi Yolcuları' adını veren vakıf üyesi hukukçular, üzerinde, "Değişime, demokrasiye, özgürlüklere evet" yazılı bir otobüsle geldikleri Mersin'de, bazı sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından karşılandı. Kuvvayi Milliye Caddesi üzerindeki bir parkta vatandaşlara hazırlamış oldukları, "Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne" adlı kitapçığı dağıtan hukukçular, referandumda neden "evet" denilmesi gerektiğini anlattı.

Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kılıçkaya, burada yaptığı konuşmada, Ankara'dan başlattıkları demokrasi yolculuğunun referandum tarihi olan 12 Eylül'e kadar süreceğini söyledi. Bu süre içerisinde 54 ili ziyaret edeceklerini kaydeden Kılıçkaya, Mersin'in 8. durakları olduğunu ifade ederek, "Şu ana kadar ziyaret ettiğimiz illerde edindiğimiz izlenimler şudur ki; burada bir zihin karışıklığı var. Konuya siyasi boyutu ile bakan vatandaşlarımızla karşılaşıyoruz. Yani siyasi parti ve siyasi görüşleriyle oy kullanmayı düşünen insanlarla karşılaşıyoruz. Ama anayasa değişikliğini bir bir anlattığımızda, onun öyle olmadığını kendileri de fark ediyor ve 'evet' demek gerektiğini söylüyorlar" dedi.

Başkan Yardımcısı Serkan Sönmez ise, vakıf adına yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişikliğinin demokratikleşme ve insan hakları açısından önemli bir adım olduğunu belirtti. Oylanacak olan değişikliğin demokratikleşme, temel haklar ve gelişim boyutuyla Türkiye'yi bir adım daha ileriye taşıyacağını savunan Sönmez, "Anayasa değişikliğindeki her bir maddeyi ele aldığımızda, mevcut halinden daha iyiye doğru gittiğini görebiliriz. Kuşkusuz bu 1982 Anayasası'nın tümden değiştirilmesi gerekir. Çünkü bu anayasa, darbe döneminde hazırlanmış, darbeciliğin ruhunu taşımaktadır. Demokratik dönemlerde yapılan her değişiklik, bu anlamda bir kazanımdır. Geçmişte birçok maddesi değiştirilmiş, bugün de değiştirilmek üzere referanduma sunulmuştur. 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandumda da sonucun 'evet' çıkması halinde, Anayasa'nın darbeci ruhu bir parça daha azalmış olacaktır" diye konuştu.

Referandumun siyasi bir seçim olmadığını, oylanacak olanın siyasi partiler veya siyasi görüşlerin olmadığını, anayasa değişikliği olduğunu vurgulayan Sönmez, hukukçular olarak bu anayasa değişikliğinin, ülkenin ve milletin yararına olacağını düşündüklerini kaydetti.

Vakıf üyelerinin, Mersin'den sonra çalışmalarına Adana'da devam edecekleri belirtildi.

HUKUKÇULAR BİRLİĞİ VAKFI'NIN 'EVET' OTOBÜSÜ MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 17:22:05
Güncelleme :14 Ağustos 2010 Cumartesi 21:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?