4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bu horoz acıkınca "anne" diyor

BU HOROZ ACIKINCA

Bolacalı Koyuncu köyünde yaşayan Hatice Köylü ve eşi Harun Köylü tarafından altı ay önce alınan horoz "anne" diye ötünce sahipleri büyük şaşkınlık yaşadı.

Kümesinden elle tutulup her çıkarıldığında "anne anne" diye bağırmaya başlayan horozun sahibi artık bu duruma alıştığını söyledi.

Altı ay önce eşi tarafından eve getirilen ve o zamandan beri besledikleri horozun günün birinde "anne" diye ötmeye başladığını duyduklarını dile getiren Hatice Köylü, "Bir gün anne diye seslendiğini duydum. Bize de çok ilginç geldi. Daha önce papağan haricinde hiçbir hayvanın konuştuğunu görmemiş ve duymamıştım. İnsana kıyamet kopacak mı sorusunu getiriyor. Anne diye konuşan horozu köylüler merak edip gelip bakıyorlar. Biz de bu ilgiden memnunuz ama horozun neden konuştuğunu hala anlayabilmiş değiliz" dedi.

Harun Köylü ise, gerçekten horozun normal zamanlarda öttüğünü ama korkunca ve karnı acıkınca adeta konuştuğunu belirterek şunları söyledi: "Anne diye ötmesi bizleri şaşırttı. Horozların ses taklit etme yeteneği olduğunu biliyorum. Daha önce başka horozların konuştuğu yönünde haberler okudum ama ilk kez duyuyorum. "Anne" diye bir ses algılanıyor ama tabii ki horoz için sesin manası bu değil elbette, bir haykırma. Bu horoz, papağandan daha kabiliyetli."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 10:18:05
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 10:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?