2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bu utanç Türk sporuna ait

Türkiye’yi 50 kez uluslararası müsabakalarda temsil eden ve sırıkla atlamada 8 Türkiye rekoru bulunan Mersinli milli atlet Cihan Kesici, sokakta sürdürdüğü sefil yaşamını, hazin bir şekilde yine sokakta noktaladı.

Milli atlet Cihan Kesici’nin (52) dramatik hayatı, dün uzun yıllar yaşam mücadelesi verdiği Mersin sokaklarında son buldu. Sırıkla atlamada 8 Türkiye rekoru bulunan ve 50 kez ay yıldızlı formayla Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil eden Kesici, dün sabah saatlerinde İstiklal Caddesi üzerindeki yeşil alanda bir battaniyenin arasında ölü bulundu.

Kesici’nin cenazesi, 5-6 arkadaşının katıldığı törenle Mersin Şehir Mezarlığı’na defnedildi.
Türkiye rekorları bulunan ve sırıkla yüksek atlama branşlarında 50 kez Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil eden Kesici, son yıllarda sokaklarda sefalet içinde yaşam mücadelesi vermeye çalışıyordu. Yıllardır sokaklarda ya da arkadaşlarının yanında yatıp kalkan, ihtiyaçlarını çöplerden toplayan eski milli atlet Cihan Kesici, çocuklarından da ayrıldıktan sonra sefalet içinde bir yaşam sürüyordu.

Spora lise yıllarında başlayan Cihan Kesici, Mersin Tevfik Sırrı Gür Lisesi’ne sayısız madalya kazandırırken, atletizmdeki başarılarıyla kısa zamanda milli bir sporcu oldu.

Atletizm hocası Seyfi Alanya ile birlikte çalışmaya başlayan Kesici, yurt içinde elde ettiği şampiyonlukların yanı sıra bir kez de Balkan 4.’sü oldu. Ancak Kesici’nin spor yaşamı uzun sürmedi. Ailesi ekonomik güçlük içinde olan milli atlet, 28 yaşına geldiğinde sporu bıraktı ve TIR şoförü olarak çalışmaya başladı.

1994 yılında antifiriz içen Cihan Kesici, gözlerini yitirdi. Malulen emekli edilen Kesici, bu tarihten sonra sokaklarda yaşamaya başladı. 11 yıl boyunca gözleri görmediği halde sokakta yaşayan eski milli atlet Cihan Kesici, sefalet dolu yaşamına daha fazla dayanamayarak dün hayata gözlerini yumdu.

2004 yılı Mayıs ayında sevenleri tarafından SSK Hastanesi’ne kaldırılan Kesici, burada bir süre tedavi görmüş, yaptığı konuşmada, "Bir senede yiyemeyeceğim yemeği, bir haftada hastanede yedim" demişti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2005 Perşembe 14:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?