2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Buğday biçme fiyatı belirlendi

Mersin'in Silifke ilçesinde bir dönüm buğday ve arpa biçme fiyatı 12, bir depo saman fiyatı ise 35 YTL olarak belirlendi.

Biçer ve saman fiyatlarının belirlenmesi için Ziraat Odası toplantı salonunda Silifke Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Rıza Öztür başkanlığında, Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Kurtuluş Köyü Muhtarı Zeynel Özkan, Çavuşbucağı muhtarı Mustafa Kayhan, Ulugöz Muhtarı Ferudun Bilgen, Gülümpaşalı Muhtar vekili Mehmet Ali Doğdu, Altınkum Muhtarı İsmail Bozkurt, Olukbaşı Muhtarı Musa Çevik, Sökün Muhtarı Hüseyin Turgut ile biçerdöverciler bir araya geldi. Geçen yıl 10 YTL olarak belirlenen Biçerdöver fiyatı 12, geçen yıl 32 YTL olan bir depo saman fiyatı ise 35 YTL olarak belirlendi.

Silifke bölgesinde çok fazla biçer olduğunu belirten Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, "Yılın ilk hasadı bölgemizde başladığı için Konya ve Adana bölgesinden 30'a yakın biçerdöverciler ve saman balyacıları geldi. Silifke ovasında çilek, meyve ve seracılık giderek çoğaldığı için buğday ve arpa ekimi azaldı. Bunun başlıca sebebi ise buğday ve arpa fiyatlarının düşük olmasından kaynaklanıyor. Buğday ve samanın az olmasından dolayı biçerdöver işi 10-15 gün içerisinde tamamlanır" dedi.

Biçerdöver ve saman balyalama fiyatlarının çok düşük olarak belirlendiğini söyleyen biçerdöverciler, "Mazot fiyatları her geçen gün artıyor. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Geçen yıl litresini 2,20'ye aldığımız mazotu bu yıl 3,26 YTL'den alıyoruz. Bu fiyatlardaki yükseliş bizi çok etkiliyor. 3 dönüm araziyle 100 dönüm arazinin fiyatları aynı olmamalı" diye konuştular.

Yapılan fiyat belirleme toplantısında küçük arazilerin fiyatlarının belirlenmesinde biçerci ve tarla sahibi arasında karşılıklı anlaşma yapılarak değişen fiyatlarda biçme işinin yapılabileceği kaydedildi.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 13:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?