5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü

20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen, Mersin'de çocuk hakları ihlali konusunda çok büyük mesafeler kat edildiğini belirterek, yapılan çalışmalar sonucunda sokakta çalışan çocuk sayısının minimize edildiğini ve sokak güvenliğini tehdit eden bu önemli unsurun artık bir sorun olmaktan çıktığını söyledi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Mersin'de çocukların katılımı ile yürüyüş düzenlendi. SHÇEK'e bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde (ÇOGEM) eğitim gören çocuklar ile Toroslar Belediyesi Kent Çocuk ve Gençlik Meclisi üyeleri ve öğrencilerin katıldığı yürüyüşte, günün önemini vurgulayan dövizler taşındı. Mersin Tren Garı'nda başlayan yürüyüş Cumhuriyet Alanı'nda sona ererken, burada yapılan törende çocuk hakları konusunda yapılan çalışmalar ele alındı.

SHÇEK İl Müdürü Azmi Gülşen, dünyanın bir çok ülkesinde çocuk hakları ve insan hakları ihlallerinin yaşandığını vurgulayarak, "Ancak bu konuda ilimizde sevindirici bir durum var. İnsan Hakları Komisyonu'nun ve İl Çocuk Komitesi'nin çalışmalarında görülüyor ki, ilimizde çocuk hakları ihlali konusunda çok büyük mesafeler kat edilmiştir. Yaptığımız çalışmalar meyvesini vermiş ve ilimizde sokakta çalışan çocuk sayısı minimize edilmiştir. Sokak güvenliğimizi tehdit eden bu önemli unsur, artık bir sorun olmaktan çıkmıştır. İlimiz, bu konuda yapılan çalışmalarda örnek gösterilmektedir. Mersin'de yapılan çalışmalar, üniversitelerimizin bir kısmında ders olarak okutulmaktadır. Ancak burada önemli olan sürdürülebilir çalışmanın yapılmasıdır. Bunlarla yetinmeyeceğiz, çalışmaları daha üst noktalara taşıyacağız. Ben bu konuda başta çalışmaların merkezinde olan SHÇEK personeli olmak üzere, bizlere destek veren Emniyet Teşkilatı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile gönüllü kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasında, çocuklara da seslenen Gülşen, "Sevgili çocuklar; sizin yeriniz okullardır, okul bahçeleridir, oyun bahçeleridir, evlerinizdir. Sizin haklarınızın ihlali konusunda bütün gayretimizle çaba gösteriyoruz. Sizin çalıştırılmamanız, sizin eğitime kazandırılmanız, sağlıklı ve hijyenik koşullarda yetiştirilmenizi temin anlamında kurum olarak görevimizi ifa etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, belediye olarak çocuklara ve gençlere verdikleri önemi, 5 yıl önce Mersin'de ilk kez Kent Çocuk ve Gençlik Meclisi'ni oluşturarak gösterdiklerini belirterek, şöyle devam etti; "Belediye bünyesinde kurulan bu yapı gerçekten çok önemli çalışmalar yaptı. Çocuk demek, gelecek demek, umut demek. Çocuklarını iyi yetiştiremeyen bir millet, geleceğe umutla bakamaz. Biz de bu anlamda çocuklarımızın iyi yetişmesi, haklarını bilmesi ve özgüven kazanması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda katkımız oluyorsa da mutlu oluyoruz."

20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ
20 KASIM DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 13:10:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 15:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?