4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bugün 'Dünya Süt Günü'

Mersin’in Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, 2008 yılında desteklemeye tabi süt üretiminin ilçede 2 milyon 583 bin 407 ton olarak gerçekleştiğini söyledi.

21 Mayıs Dünya Süt günü kapsamında Barbaros İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan Özefe, 2008 yılında desteklemeye tabi süt üretiminin ilçede 2 milyon 583 bin 407 tona ulaştığını belirterek, temennilerinin sütte üretim ve tüketimin bir an önce arttırılması olduğunu, daha iyi bir örgütlenme ile pazarlama sorunlarının da aşılabileceğine inandığını kaydetti

Süt üretimini arttırmanın yanında tüketiminin de arttırılması gerektiğini anlatan Özefe, “Nesillerin sağlıklı yetiştirilmesi açısından bu güzel alışkanlığı yaygınlaştırmamız gerekir. Muhakkak ki okullarımızda konu hakkında öğrencilerimizi bilgilendiriliyor. Burada süt ve süt ürünlerinin önemine dikkat çekmek için, öğrencilerimizin zihinlerinde yer etmesi için bu organizasyonu gerçekleştirdik” diye konuştu.

İlçedeki süt üretimi ile ilgili genel bilgiler aktaran İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun da, ilçede 91 bin 285 TL destekleme ödemesinin gerçekleştirildiğinin altını çizerek, “2009 yılının ilk dört ayında 47 bin 703 ton süt üretimi gerçekleştirilmiştir. İlçemizde süt üretimi aile işletmeleri şeklinde olup her alide 2-3 tane büyük baş hayvan var. Bu küçük üretim şekli ne yazık ki pazarlamada sorunlar oluşturuyor. Bunun bir başka olumsuz yanı da süt ve süt ürünleri tesislerinin yapımını cazip hale getirmemesidir. Bunların büyük işletmelere dönüşmesiyle ilçemize de yatırımların geleceğine inanıyoruz” dedi.

Tun, ilçede desteklemeye tabi 8 bin 500 büyük baş hayvan yetiştirildiğini dile getirerek, bunun yanında yetiştirilen 23 bin koyun ve 62 bin kıl keçisi ile ülke ekonomisine katkı sağlandığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kaymakam Özefe, İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru, Sağlık Gurup Başkanı Dr. Ali Yaman tarafından öğrencilere süt ve ayran dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:05:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?