5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Bulak'tan Mersin İdmanyurdu'na moral

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nun antrenmanını ziyaret ederek teknik heyet ve futbolculara moral veren Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak, spor dışı hareketlerin kesinlikle cezasız kalmayacağını söyledi.

Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Hikmet Bulak, Körfez Belediyespor maçından sonra bir grup taraftarın tesisleri basarak, teknik heyet ve futbolculara saldırmasının ardından Kırmızı-lacivertli ekibin antrenmanını ziyaret ederek, teknik heyet ve futbolculara moral verdi.

Macit Özcan Spor Kompleksi'ne gelen Bulak, Teknik Direktör Ercan Albay'a çiçek vererek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Sporun güzellik, dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik olduğunu hatırlatan Bulak, "Hepimiz bu işin bilincindeyiz. Ancak
bunun bilincinde olmayan bazı şahıslar var. Bu şahıslar bazı grupların içine girmek istiyor. Amaçları da, kendilerine bir takım menfaatler temin etmek. Bu agresif davranışları yönlendirip, sanki taraftarın tepkisiymiş gibi göstermek istiyorlar" dedi.

Bu şahısların tribünde belli noktalara adam yerleştirerek, sanki bütün taraftarlar bir tepki veriyormuş gibi çalışma içinde olduklarının tespit edildiğini ifade eden Bulak, "Tüm bu şahısların tespitleri şu an yapılıyor, bir kısmının da tespiti yapıldı. Bu şahıslarla ilgili olarak hem adli işlemler yapılacak hem de 'Sporda şiddetin önlenmesi' noktasında idari işlemler en ağır derecede uygulanacak. Kesinlikle ve kesinlikle bu tür agresif, spor dışı, kişisel menfaatlere dayanan hareketler, sporun
güzelliğine, ruhuna gölge düşüremeyecektir. Buna kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

Olaylara karışanlar için 2 ayrı işlem yapılacağını vurgulayan Bulak, "Biri adli boyutu diğeri idari boyutudur. Adli boyutu kapsamında savcımızın talimatıyla gerekli işlemler yapılmış, evraklar gönderilmiş ve adli süreç başlamıştır. İdari yönden ise sporda şiddetin önlenmesine yönelik İçişleri Bakanlığı ve Futbol Federasyonu'nun yoğun gayretleri var. Bu kapsamda ağır cezalar uygulanıyor. Bu konuyu da Spor Güvenlik Kurulu'na göndereceğiz. Kurulun konuyu değerlendirmesi neticesinde para cezası ve belki sahadan men etme cezaları verilebilecektir. Bu noktada şunu da belirtmek isterim ki; takım zaman içinde bazen başarılı bazen de başarısız olacaktır. Bu hiçbir şekilde insanlara küfür etmeyi veya saldırgan bir tutum sergileyerek bir başkasına zarar verme hakkını vermez. Bunun da mutlaka bir cezası vardır. Tabi ki, taraftarın üzüntüsünü gösterme özgürlüğü vardır. Bu ölçülü bir şekilde protesto şeklinde olabilir, ama taşkınlıklara müsamaha gösterilemez. Bu son olayı da hiç kimse taraftarın tepkisi gibi masumane bir şekle sokmaya kalkmasın. Çünkü bunları yönlendiren şahıslarla ilgili büyük ölçüde tespitlerimiz yapıldı, gerekli işlemler bu kişiler hakkında yapılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ercan Albay ise, emniyetin bu anlamlı ziyaretinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, özellikle kaybedilen son maçın ardından yaşanılan bu sıkıntılı dönemdeki ziyaretin kendisi ve oyuncuları açısında büyük bir moral kaynağı olduğunu kaydetti.

Ayrıca bu ziyaretin çok önemli ve anlamlı bir davranış olduğunu vurgulayan Albay, "Türkiye genelinde de Mersin Emniyeti'nin atmış olduğu bu davranış ele alınmalıdır. Sonuç olarak da, Türkiye'de sporun içinde bu tip yanlışlıklara kimse müsaade etmemelidir. Ben emniyetimizin bu davranışından dolayı çok mutlu oldum. Emniyetimizin ve taraftarlarımızın desteğini alarak hedefimiz olan Mersin İdmanyurdu'nun şampiyonluğunu gerçekleştirmek için daha hırslı, daha motive olarak hareket edeceğiz. Oyuncularım da bu hedefte çok istekli ve arzuludur" dedi.

İstifasının yönetim tarafından kabul edilmeyişini de değerlendiren Albay, "Yapılanlara karşı herkesin bir duruşu olmalı. Bu anlamda yapılanları tasvip etmediğimizi bildirmek ve yapılanları hoş karşılamadığımızı belirtmek anlamında yönetime ben ve teknik heyet olarak istifamızı bildirmiştik. Ancak istifam, yönetim tarafından kabul edilmedi. Biz de bundan sonra bu karar doğrultusunda geleceğe yönelik çalışmalar için daha iyi olmalıyız ve bundan sonra aynı hız ve azimle çalışacağız. Sonunda inşallah Mersin İdmanyurdu'nun şampiyonluğunu göreceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 22:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ ARABACI IP: 78.164.245.xxx Tarih : 30.01.2009 01:07:53

ERCAN HOCA İLE VE KURMUŞ OLDUĞU BU KADRODAN BİR İCRAAT OLMAZ HELE HELE İÇİ GEÇMİŞ ZAFER BİRYOL VE ALTAN GİBİ TOPÇULARLA BİŞEY OLMAZ KÖRFEZ BELEDİYE TAKIMINI İZLEDİKTEN SONRA BİZİM TAKIMIN NEKADAR BASİT VE ÇARESİZ BİR TAKIM OLDUĞUNU ÜZÜNTÜ İLE İZLEDİM BUKADAR PARAYA BÖYLEMİ KADRO KURULUR BUNUN HESABINI BİRİLERİ ÖDEMELİ