2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Buldu alkışlarla karşılandı

Ergenekon soruşturması kapsamında, Konya merkezli olarak 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve Adana Adliyesi'ne sevk edilip çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Yusuf Buldu, Mersin'in Silifke ilçesinde komşuları ve ailesi tarafından alkışlarla karşılandı.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Konya merkezli başlatılan operasyonda gözaltına alınarak sorgusu tamamlandıktan sonra otobüsle Adana'ya getirilerek Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen Yusuf Buldu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Buldu, geldiği Silifke'deki evinde komşuları ve ailesi tarafından coşkuyla karşılandı.

Gemi Mühendisleri Odası Silifke Yürütme Kurulu Başkanı, Ulusal Kanal Akdeniz Temsilcisi ve İşçi Partisi eski Silifke İlçe Başkanı Yusuf Buldu, Göksu Mahallesi'ndeki evinde yaptığı açıklamada, "Bu bir rehin alma operasyonudur. Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldük. Orada 4 gün misafir edildik. Savcı gözaltı sürecini uzattı. Konya'dan diğer şüphelilerle birlikte Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarıldık. Sabahtan akşama kadar ifadelerimizi verdik. Bu olayın ABD'nin büyük Ortadoğu projesinin hain emelinin bir parçası olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bunun en güzel örneğinin Irak olduğunu anlatan Yusuf Buldu, şöyle konuştu: "Yapılan üzücü olayı biliyoruz. Bunları nefretle kınıyoruz. Ben hayatım boyunca bağımsız Türkiye idealini savundum. Başı dik, kendine yeten insanların refah seviyesinde olacağı programa inandım. ABD'nin kaldırdığı taş ayağına düşmüştür. Biz vatanımızı savunduk. Tüm halkımızı birliğe birleşmeye davet ediyor, suni ayrımcılığı kabul etmiyorum. Bizim yakalanma gerekçemiz ise önümüze getirilen resmi evrakta gördüğüm kadarıyla benim Ergenekon terör örgütüne üye olmakla suçlandığımdır. Bunu asla kabul etmiyorum. Ben vatanseverim. Ergenekon denen örgüt uydurmadır. Bu bir ABD oyunudur."

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2008 Pazar 16:49:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?