4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Bülent Aymen koltuğunu kaptırmadı

AKDENİZ AĞAÇ MAMULLERİ VE ORMAN ÜRÜNLERİ İHRACATÇI BİRLİĞİ GENEL KURULU YAPILDI

Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'nda Başkanlığa yeniden Bülent Aymen seçildi.

AKİB Toplantı Salonu'ndaki genel kurula, Bülent Aymen'in oluşturduğu tek liste ile gidildi.

İhracatçı Birlikleri'ni yeniden düzenleyen yasa gereği 4 yıllık dönem için yapılan seçimde, mevcut yönetim kurulunda başkan olarak görev yapan Bülent Aymen, oy kullanan 48 üyenin tamamının desteğini alarak tekrar başkan seçildi.

Aymen, genel kurulda yaptığı konuşmada, global krizin etkilerinin ister istemez ihracat rakamlarına yansıdığını ifade ederek, “2009 yılı itibari ile ihracat, 132 milyardan 102 milyar dolara gerileyerek yüzde 23'lük bir düşüş yaşadı. Ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektöründe de yüzde 4.35'lik bir düşüş meydana geldi ve ihracatımız 2,5 milyar dolar olarak gerçekleşti” dedi.

Ağaç mamulleri ve orman ürünleri sektöründeki bu düşüşün çok küçük bir oran olduğunu kaydeden Aymen, “İhracatçımızın gösterdiği çaba nedeniyle sektörümüz bu krizden çok az etkilendi. Ben özellikle bölge ihracatçılarımızı kamikaze olarak değerlendiriyorum. Her yere saldırdık, her yere gittik, yeni pazarlar yarattık. İhracat yaptığımız ilk 5 ülke sıralamasında değişiklikler yaptık. Mesela Irak 1. sıraya oturdu. Irak'ı Almanya, Ürdün ve Suudi Arabistan takip etti. İşte bu pazar çeşitlemesi, krizden alnımızın akıyla çıkmamıza sebep oldu” diye konuştu.

Konuşmasında sektörün sorunlarına da değinen Aymen, şöyle devam etti; “Hammadde fiyatlarının dünya ortalamalarının 3 katı olması dolayısıyla sektörümüz potansiyelinin çok altında gelişme kaydediyor. Hammadde fiyatları ve vergiler nedeniyle ihracatçının beli bükülüyor. Dış pazarlarda rekabet şansımız azalıyor. Özellikle Çin ve Uzakdoğu'dan gelen kalitesiz mobilyaların haksız rekabeti ile de karşı karşıyayız. Tüm bu sorunları ortadan kaldırmak için yönetim olarak çok yoğun çaba gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz.”

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 15:15:01
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 18:47:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?