2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Bunlar da ithal dolandırıcılar

Mersin polisi, düzenlediği operasyonda, yankesicilik yaptıkları belirlenen İran uyruklu 10 kişilik bir şebekeyi çaldıkları paralarla birlikte yakaladı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, son günlerde kent merkezinde İran uyruklu şahısların karıştığı dolandırıcılık olaylarının artması üzerine bu yönde operasyon başlatan polis, İranlı 2 erkekle 1 bayanı, yanlarında 1 çocuk ve 1 bebekle Chevrolet Kalos marka otoda yakaladı. Zanlıların yapılan incelemesinde, Mersin'de meydana gelen 4 ayrı yankesicilik olayının failleri olduğu belirlenirken, verdikleri ifadeler doğrultusunda 7 İran uyruklu şahıs daha yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde yapılan aramada, yankesicilik yoluyla çalındığı tespit edilen bin 723 dolara el konuldu. Polis, İran uyruklu dolandırıcıların ellerinde şehir haritasıyla otel, hastane yada yol sorma bahanesiyle özellikle döviz büroları, kuyumcular ve pazarlamacılara yaklaşarak, üzerlerinde bulunan 1 milyon Türk Lirası'nı gösterip, en büyük Türk parasının ne kadar olduğunu sorduğunu, bu sırada vatandaşların çıkardığı paralara bakıp geri verdiği sırada el çabukluğu ile paranın bir kısmını çaldığını kaydetti. Yakalanan İranlı zanlıların, Ayça Kuyumculuk'un sahibi Murat Ayça'nın bin 500 dolarını da para bozdurma bahanesiyle çaldıkları anlaşıldı.

İranlı ithal dolandırıcılar, sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Zanlılar adliyeye çıkarılırken, kadınların kucağındaki çocuklar dikkat çekti. Polis, şebekenin diğer ayağı olan 11 kişinin de İskenderun'da yakalandığını bildirdi.

mersin
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 15:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?