4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Burak Kut Mersin'i salladı

BURAK KUT'TAN LİMONUN BAŞKENTİNDE KONSER

Mersin Valiliği tarafından düzenlenen 1. Turunçgil Festivali'nin Erdemli ayağı renkli görüntülere sahne oldu. Erdemliler, Burak Kut konseri ile coştu.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Türkiye'de limonun yüzde 65 gibi büyük bir kısmının Erdemli'de üretildiğini belirterek, "Festivaller bulunduğu yörenin değerleri, emeği, kültürünün tanıtılması yönünden oldukça önemli. Ürünün markalaşması yönünden önemli. Erdemli ise kültürel değerleri ve üretimi ile ülkemizin önemli bir yöresi. İlçemizde üretilen limon hem kültürümüzü hem de ekonomimizi şekillendirmekte, aynı zamanda ilçe ekonomimize hayat vermektedir. Bu etkinliklerle

de ürünümüzün tanıtılması gerçekleştirilmektedir" dedi.

Konuşmanın ardından ünlü sanatçı Burak Kut sahneye çıktı. Sahnedeki limon maskotunu işaret ederek, "İşte dünyanın en güzel limonu burada" diyen Kut, uzun süre alkışlandı. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye konser veren Kut, yeni albümü 'İlaç'tan 4 parça olmak üzere 12 parçasını seslendirdi. Yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Burak Kut'un hayranları şarkıları hep bir ağızdan söyledi.

Konser sonunda Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kut'a çiçek takdim etti. Başkan Tollu, Mersin'in yapılan tanıtımlar sonunda güneyin yıldızı olacağını belirterek, "Büyük bölümü ihracata giden ve bölgemizde çok büyük istihdam sağlayan ülke ekonomimize can katan limonumuzu tanıtan sanatçımızı yürekten kutluyorum, kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Mersin'i ve Erdemli'yi çok sevdiğini belirten ünlü sanatçı ise,"Kısmetse yeniden gelmek isterim" diye konuştu.

Etkinlikte limon maskotu ve palyaçolara çocuklar yoğun ilgi gösterirken, limonun tanıtımının önemine de dikkat çekildi. Konsere MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, AK Parti Milletvekili Ali Er, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, Tömük Belediye Başkanı Derviş Yıldırım, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile oda başkanları da katıldı.

BURAK KUT'TAN LİMONUN BAŞKENTİNDE KONSER
BURAK KUT'TAN LİMONUN BAŞKENTİNDE KONSER
BURAK KUT'TAN LİMONUN BAŞKENTİNDE KONSER
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 22:04:04
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 22:23:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?