4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Büro çalışanları iş bırakacak

BÜRO ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKACAK

Maliye ve Gelir İdaresi çalışanları, 'Eşit İşe Eşit Ücret' talebinin yanı sıra ek ücretlerinin ödenmesi, sözleşmeli çalıştırma ve performansa göre ücret politikasına son verilmesi istemiyle 25 Mart'ta Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de yarım gün iş bırakacak.

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası önünde bir araya gelen büro çalışanları, burada ortak bir açıklama yaparak, talep ve istemlerini dile getirdi. 'Eşit İşe Eşit Ücret', 'Vergide Adalet İstiyoruz' yazılı dövizler taşıyıp sloganlar atan grup adına konuşan BES Mersin Şube Örgütlenme Sekreteri Murat Doğan, bir yandan 4/B ve 4/C gibi iş güvencesiz istihdam biçimleri yaygınlaştırılırken, diğer taraftan da ücret adaletsizliğine yol açan kimi girişimlerle birlikte kamu çalışanlarının ortak mücadelesinin parçalanmak istendiğini ileri sürdü.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın oluşturulmasının ardından Maliye çalışanları açısından 'bölünmüş bir ruh hali'nin ortaya çıktığını savunan Doğan, bugün söz konusu başkanlıklar bünyesinde çalışanlarının duygusal bir travma yaşadığını, işyerlerinde gelecek kaygısı ve istihdam belirsizliğinin açıkça tartışılır hale geldiğini gözlemlemeye başladığını anlattı. Doğan, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nda yaşanan olumsuzlukların yeniden yapılanma süreciyle birlikte aşılması, bunun yanında çalışanların ekonomik, özlük ve sosyal sorunlarının çözülmesini istedi.

Maliye çalışanlarını yok sayan ve onları görmezden gelerek, sorunları çözmeyen bir yeniden yapılanmaya karşı çıktıklarının altını çizen Doğan, "Eşit işe eşit ücret talebimizin hayata geçirilmesi; uzman olanlarla uzman olmayanlar arasındaki ücret farkının ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Ek ücretlerimiz arttırılarak emekli aylıklarımıza ilave edilmesi, 'Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni' kadrosunun birçok kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarına da sınavsız olarak verilmelidir. İş yoğunlunun ortadan kaldırılması için yeni ve iş güvenceli personel alımı yapılmalı" dedi.

Murat Doğan, 25 Mart Perşembe günü Türkiye genelinde Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'na bağlı tüm birimlerde yarım gün süreyle iş bırakma eylemi yapacaklarını, tüm Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlık önünde de kitlesel oturma eylemleri gerçekleştirileceğini açıkladı. Yapılan ortak açıklamanın ardından büro çalışanları bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

BÜRO ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKACAK
BÜRO ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKACAK
BÜRO ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKACAK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 14:33:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 14:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?