4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Büyük Türk Buluşması'na doğru

'BÜYÜK TÜRK BULUŞMASI'NA DOĞRU

Mersin, 'Büyük Türk Buluşması'na ev sahipliği yapacak. Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) ile Erdemli Belediyesi'nce ortaklaşa düzenlenecek olan buluşmanın 22-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirileceği ifade edilirken, Türkçe konuşan ülkelerin temsilcilerinin yanı sıra yaklaşık 250 sanatçının da etkinliğe katılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde düzenlemiş olduğu toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, etkinliği düzenlemekteki amaçlarının dünya üzerinde yaşayan ve Türkçe konuşan insanların bir araya gelmesine fırsat sunmak olduğunu kaydetti. Böylesi bir buluşmaya ev sahipliği yapmanın oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Tollu, Erdemli'nin Türkiye ve dünya kamuoyuna tanıtılmasına da önemli bir katkı sunacağına inandığını dile getirdi.

Tollu, "Bu buluşmayı sağlayabilme adına büyük bir çaba sarf ettik. Etkinlik, geleneksel anlamda hem Türkçe konuşan ülkeler arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkı sunacak, hem de bir kültür buluşmasına da katkı sunacak. Dünyanın her yerinde Türkçe konuşanlar Erdemli'de olacak. Yaklaşık 250 sanatçı geliyor. Ülkelerin halk dansları toplulukları geliyor. Bizim kendi konserlerimiz olacak" dedi.

'Büyük Türk Buluşması'nda aynı zamanda ticari toplantılar da yapılacağı bilgisini de veren Tollu, katılımcı ülkelerin ticaret adamları, iş adamları Erdemlili iş adamları ve meslek oda başkanları bir araya geleceğinin altını çizdi. Bilimsel toplantıların da gerçekleştirileceği buluşmanın sadece eğlencesel bir unsur olmaktan ziyade bilimsel ve ticari tarafları da olan büyük bir etkinlik olarak öne çıktığını ifade eden Tollu, Erdemli halkının bu buluşmaya hazır olduğunu kaydetti.

Erdemli'nin, Türkiye'deki toplam limon üretiminin yüzde 65'lik bir bölümünü gerçekleştirdiğini hatırlatan Tollu, her ne kadar ilçenin önemli bir tarım bölgesi olmasına karşın, mevcut potansiyelin iyi değerlendirilemediğini ve bu noktada da ilçenin dünya kamuoyuna tanıtılmasının da bir zorunluluk olduğunu savundu. İlçenin tüm bileşenleriyle birlikte tarımı, ticareti ve turizmi önce Türkçe konuşan ülkelere, ardından da tüm dünyaya tanıtmak istediklerinin altını çizen Tollu, "Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan kardeşlerimizle bir araya gelip, onlarla aynı ortamı paylaşacağımız için heyecanlı ve mutluyuz. Bu etkinliği geleneksel hale getirip, önümüzdeki yıllarda da düzenlemeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 14:04:05
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 14:59:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?