5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Büyükelçi Kunz Mersin'de

BÜYÜKELÇİ KUNZ MERSİN'DE

Türkiye'de Ocak ayında göreve başlayan İsviçre Büyükelçisi Raimund Kunz, İsviçre ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi ve daha iyi bir noktaya taşınması gerektiğini vurguladı.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Büyükelçi Kunz, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulundu. Resmi temsilcilerini tanıtma noktasında kentte bulunduğunu hatırlatan Kunz, Mersin'de bulunmalarının tesadüf olmadığını ve ana amaçlarının İsviçre ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilerek daha iyi bir noktaya taşınması olduğunu, bu konuda da oldukça önemli bir çalışma ortaya koyduklarını anlattı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özcan da, kent hakkında Büyükelçi Kunz'a kısa bir brifing verdi. Özcan, Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri proje ve çalışmalar hakkında da açıklamalarda bulunarak, Avrupa Yatırım Bankası'ndan temin edilen krediyle birlikte 'Atıksu Arıtma Tesisi'ni hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Söz konusu tesisle birlikte Mersin tertemiz bir denize sahip olacak ve turizm alanında önemli aşama kaydedeceğimize inanıyorum” dedi.

Mersin'in kalkınması noktasında tarım ve tarıma dayalı sanayi, turizm ve lojistik sektörlerinin öne çıktığını anlatan Özcan, bu sektörlerde hazırlanan projelerin tamamlanmasıyla birlikte kentin Türkiye'de ilk 3 şehir arasındaki yerini alacağını iddia etti. Özcan, Mersin'in nüfus olarak Türkiye'nin 8. şehri olduğunu, vergi sıralamasında da ilk 5 arasında yer aldığı bilgisini de vererek, kentte geçmiş dönemlerde oldukça önemli bir sorun olarak öne çıkan çöp sorununun çözülebilmesi noktasında 'Katı Atık Depolama Tesisi Projesi'nin hayata geçirilerek tamamlandığına işaret etti.

Özcan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Önümüzdeki 2 yıl içinde 'Deniz Park Projesi'ni tamamlayacağız. Ayrıca önümüzdeki 5 yıllık süreç içinde planladığımız projelerin arasında yeni hizmet binası, otogar, yeni toplu taşıma aracı alımı yer alıyor.”

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İsviçre Büyükelçisi Raimund Kunz'a üzerinde belediyenin ambleminin yer aldığı bir plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2009 Salı 14:30:04
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 09:31:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?