4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Büyükelçi Pıerını Mersin'de

BÜYÜKELÇİ PIERINI MERSİN'DE

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret etti.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından açılan Veteriner Sınır Kontrol Noktası'nın açılış törenine iştirak eden Büyükelçi Pierini, Veteriner Sınır Kontrol Noktası'nın açılışının Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerinin iyi bir örneği olduğunu söyledi. Büyükelçi Pierini, Mersin Limanı'nda faaliyete geçen projenin, birçok örnek projeden sadece biri olduğunu, amacının da Türk kurumlarını ve politikalarını AB düzeyine getirmek olduğunu belirtti.

Mersin'in, proje üretiminde başarılı illerden birisi olduğunu ifade eden Pierini, "Daha Mersin Limanı'na girer girmez ildeki bu dinamizmi hemen anlayabiliyorsunuz" dedi.

Büyükelçi Pierini, gittikleri her ilde olduğu gibi Mersin'de de sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yaptıklarını, sivil toplum kuruluşlarının kendilerine sorunlarını ve endişelerini aktardıklarını ifade etti.

Pierini, Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın 'her ile AB işlerinden sorumlu bir vali yardımcısı' görevlendirilmesi konusundaki açıklamasının memnuniyet verici olduğunu da sözlerine ekledi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da Veteriner Sınır Kontrol Noktası'nın açılmasının, AB ile olan ilişkilerin daha iyi noktaya taşınması bakımından anlamlı olduğunu dile getirdi. Aksoy, Türk insanının AB'ye girme isteğinin ve kararlılığının devam ettiğini ancak zamanın uzamasının, AB'ye girmeyi istemeyen bazı çevreler için bahane oluşturduğunu vurgulayarak, "Umuyorum ki bu süreç kısa zamanda tamamlanır ve Türkiye tam üye sıfatıyla AB'ye katılır" diye konuştu.

Mersin'in, AB projelerinden yararlanma adına proje sunan bir kent olduğunu söyleyen Aksoy, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Proje Ofisi ile İl Özel İdaresi Proje Ofisi'nin bu konuda aktif çalışan 2 ofis olduğunu söyledi. Aksoy, önümüzdeki süreçte hazırlanacak projelere AB'den katkılar geleceğini ve iş birliğinin daha iyi boyutlara taşınacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

Vali Aksoy, Büyükelçi Pierini'ye Mersin'i tanıtıcı dokümanlar ile yöresel motiflerle süslü kök boyadan yapılmış kilim hediye etti.

BÜYÜKELÇİ PIERINI MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:43:00
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?