5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Büyükelçiden Aksoy'a ziyaret

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin'in bir hoşgörü kenti olarak öne çıktığını ve söz konusu hoşgörünün de tüm dünyada yaygınlaşması gerektiğini belirtti.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulanmak üzere Mersin'e gelen Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Cuntz, Tarsus'ta yer alan Saint Paul Kilisesi'nin yeniden ibadete açıldığını hatırlatarak, bu durumun Hıristiyanlar açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Cuntz, 'Saint Paul Yılı' kutlama etkinlikleri kapsamında önceki gün Hatay'da düzenlenen törenlere katıldığını, bugün de Mersin'in Tarsus ilçesinde
gerçekleştirilecek olan etkinliklere de katılacağı bilgisini verdi.

 Ziyaret esnasında 'Saint Paul Yılı' kapsamında Tarsus'a bağlı Sucular mevkiinde oluşturulan 'Hoşgörü Ormanı'na dikilen fidanlarla ilgili soruları da Vali Aksoy'a yönelten Eckart Cuntz, söz konusu fidanlar arasında yer alan zeytinlerin aynı zamanda da 'barışın simgesi' olması açısından anlamlı olduğunu belirterek, fidanların büyüyüp meyve verdiği görebilme adına 3 yıl sonra yeniden Mersin'e gelmeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Aksoy ise, 'Saint Paul Yılı' kutlamaları kapsamında Tarsus'a gelen yerli ve yabancı turistlerin burada herhangi bir sıkıntı yaşamadan ibadetlerini yerine getirebilmeleri noktasında gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Aksoy, Mersin'in temelinde yer alan hoşgörünün tüm dünyada yaygınlaşması temennisini dile getirerek, "Saint Paul Yılı etkinliklerinin 1 yılla sınırlı tutulmamalı. Bu tür etkinliklerin geniş bir zaman dilimine yayılması özellikle 'inanç turizmi' açısından konuya oldukça sıcak bakıyoruz. Sayın Büyükelçimizin de desteğiyle olumlu gelişmeler yaşanacaktır" dedi.

Mersin Şehir Mezarlığı'nın dünyada eşi benzerinin bulunmadığını ve söz konusu mezarlıkta farklı dinlere mensup insanların bir arada defnedildiğine dikkat çeken Vali Aksoy, bu durumun da Mersin'de uzun yıllar yaşanan hoşgörü ortamının da en güzel göstergelerinden biri olduğunu vurguladı. Aksoy, kentteki hoşgörünün uzun yıllar sürebilmesi noktasında da önemli açılımlar ortaya koyduklarını anlattı.

Konuşmaların ardından Aksoy, Büyükelçi Cuntz'a ulusal bir dergide Mersin ile ilgili yer alan bir makaleyi gösterdi. Cuntz, dergiyi dikkatle inceleyerek, Mersin'deki hoşgörünün tüm dünyaya anlatılmasının oldukça önemli olduğunun altını çizdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 13:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?