4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Büyükler Tekvando Şampiyonası

Mersin'de gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Tekvando Şampiyonası'nda birinci olacak sporcuların, 18-19 Mart tarihlerinde Hollanda'da yapılacak uluslararası şampiyonaya katılacağı belirtildi.

Edip Buran Kapalı Spor Salonu'nda dün başlayan şampiyonaya, 41 ilden 150'si bayan, 430 sporcunun katıldığı bildirildi. Şampiyonanın 2. gününde yapılan seremoni törenine Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de katıldı. Şahin, bugünkü müsabakalar öncesi yaptığı konuşmada, şampiyonayı Mersin'de gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Tekvando Federasyonu'nun, dünyada ve Avrupa'da aldığı başarılarla en başarılı federasyon seçildiğini belirten Şahin, ''Bütün bu başarılar birlikte yapılan ortak çalışmanın ürünüdür. Saygı ve sevgi çerçevesinde sadece uluslararası başarı anlamında değil, Türk gençliğine sporu aşılamaya çalışan bir federasyon var'' dedi. Üniversitelerde, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürüttükleri projeler çerçevesinde Türk gençliğinin spora katılımını sağlamaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini ifade eden Şahin, ''Ülkemizde gelişmiş ülkelere göre sporcu potansiyeli oldukça az. Fakat biz, yine de hızlı bir çoğalma ile sporcu sayısı bakımından ülkemizde futboldan sonra 2. büyük sporcu potansiyeline sahip branşız. Okullarda, üniversitelerde, antrenör ve kulüplerle yapacağımız ortak çalışmalarla bu sayıyı artırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin, 2005 yılında Letonya'da yapılan ve 48 ülkenin katıldığı Avrupa Tekvando Şampiyonası ile UNIVERSIADE 2005 Oyunları'nda başarılı sonuçlar aldığını anlatan Şahin, ''Bu başarıların ışığında 2006 yılında da birlik, beraberlik ve arkadaşlarımızın ortak çabası ile hem eğitim, hem sporcu çoğalımı, hem de uluslarası başarı alanında yolumuza devam edeceğimize inanıyorum. Tekvando sporu, Türk sporunun başarı lokomotifi olmaya devam edecektir'' ifadelerini kullandı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, şampiyonanın Mersin'de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarma ve sağlıklı bir toplum yetiştirme adına sporun oldukça önemli bir yeri var. Bu bakımdan tüm spor dalları gibi tekvando da bunlar içinde önemli bir yer tutuyor. Ayrıca şampiyonada mücadele eden bütün sporculara başarılar diliyorum'' dedi.

Öte yandan, şampiyonanın ilk gün yapılan müsabakalarının ardından dereceye giren sporculara ödülleri Vali Hüseyin Aksoy, Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan tarafından verildi.

.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 19:45:32
Güncelleme :23 Şubat 2006 Perşembe 19:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?