5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

MERSİN'DEKİ SU BASKINLARI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, kentte yapılan altyapı çalışmaları sayesinde Mersin'de etkili olan sağnak yağış nedeniyle büyük çaplı felaketler yaşanmadığını savundu.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı tamamlandı. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumaysa Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan başkanlık yaptı. Burada konuşan Özcan, geçtiğimiz hafta etkili olan sağnak yağış ve sonrasında yaşanan su baskınlarını değerlendirerek, yağış nedeniyle önemli bir sorunla karşılaşılmamasının önemli olduğunu vurguladı. Macit Özcan, aşırı yağış nedeniyle özellikle ara sokaklarda yaşanan sorun ve sıkıntıları çözebilme adına çalıştıklarını, bu nedenle de oluşabilecek baskınlara da anında müdahale ettiklerini kaydetti.

Kent merkezinin yanı sıra büyük cadde ve bulvarlarda hayata geçirmiş oldukları altyapı çalışmalarına bağlı olarak aşırı yağışa rağmen büyük felaketler yaşanmadığını ifade eden Özcan, 2001 ve 2003 yıllarında Mersin'de meydana gelen ve büyük çapta maddi hasara neden olan sel felaketlerini hatırlattı. Özcan, "O tarihlerden sonra altyapı çalışmalarına büyük önem verdik ve bugün itibariyle kent merkezinde altyapının yüzde 50'sini tamamlamış durumdayız. Yapılan çalışmalar sayesinde bugün yaşanması muhtemel daha büyük felaketlerin önünü aldık" dedi.

Altyapı çalışmalarının büyük bir maliyeti beraberinde getirdiğine dikkat çeken Özcan, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Örneğin kent genelinde MESKİ kanalı ile döşenen yağmur suyu boruları, yukarıdan gelen suların denize sağ salim bir şekilde ulaşmasını sağlamakta ve böylece sel baskınları yaşanmamaktadır. Bu yatırımların devam etmesi, MESKİ'nin gelirlerinin azalmaması ile doğru orantılı. O yüzden geçtiğimiz toplantıda MESKİ'nin su gelirlerinde fazla indirim yapılmasının, bu tür yatırımları azaltacağını belirttim."

İstanbul başta olmak üzere birçok önemli şehrin, aşırı yağışlar sonucu sel felaketi ile karşı karşıya kaldığını, bu durumun da büyük zarara neden olduğunu dile getiren Macit Özcan, Mersin kent merkezindeyse artık bu tür görüntülerin tarih olduğunu ileri sürdü. Merkez ilçeler Akdeniz ve Toroslar'da belediyelerle ortak hareket edilerek, ara sokaklarda gerekli çalışmaların yapıldığı bilgisini de veren Özcan, "Çünkü ara sokaklardan taşan sular, belli bir noktadan sonra büyük caddelere ulaşmaktadır. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi, MESKİ ve ilçe belediyeleri ortak çalışmak zorundadır" diye konuştu.

MERSİN'DEKİ SU BASKINLARI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 16:27:00
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 18:19:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?