4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan toplantı döneminin 1. birleşim toplantısı, Macit Özcan başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Meclis 2. Başkan Vekilliği ile Meclis Katip üyeliklerine 2 yedek isim seçildi. Yapılan gizli oylama sonucu Meclis 2. Başkan Vekilliği'ne 18 oyla Kemal Sığırcıkoğlu, Meclis yedek katip üyeliklerine 24'er oyla Salih Ertan Özel ile Ali Yenilmez seçildiler.

Büyükşehir Belediyesi 2009 mali yılı bütçe ve kesin hesabı ile ilgili teklif ile ilçe belediyelerden gelen tekliflerin ilgili komisyonlara havale edildiği Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı'nın sonunda bir konuşma yapan Kemal Sığırcıkoğlu, kente malolmuş bazı kadınların isimlerinin değişik cadde, bulvar ve parklara verilmesi ile ilgili önergesi hakkında açıklama yaptı.

Sığırcıkoğlu, 'Mersin'e Can Veren Kadınlar' projesi kapsamında bu önergeyi verdiğini belirterek, "Belediyeler sadece altyapı ve asfalt gibi işlerle ilgilenmezler. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de öncülük ederler. Yerel yönetimlerin, geçmiş değerleri ileri kuşaklara taşıma misyonu da vardır. Zaten Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan bu mantıkla hareket ederek, kentimizde kültür-sanat ve spor etkinliklerine destek olmuştur. Bu amaçla kentimize malolmuş ve isim yapmış üreten, çalışkan, siyasetçi ve barış elçisi gibi sıfatları bünyelerinde barındıran İclal Tan, Lina Masif ve Semiha Tokatlı'nın isimlerinin kentimizin önemli cadde, bulvar ve parklara verilmesi, hatta bazı kültür ve sanat etkinliklerinin onların adına düzenlenmesi yönünde karar alınması inşallah bu Meclise nasip olur” dedi.

Kemal Sığırcıkoğlu'nun önergesi oy birliği ile kabul edilerek Eğitim-Kültür, Çevre ve İmar Komisyonları'na havale edildi. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı olağan toplantı döneminin 2. birleşim toplantısı, 14 Mayıs 2010 Cuma günü saat 14.00'de Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 16:53:01
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 17:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?