4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Büyükşehir 'eşitlik' peşinde

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 'EŞİTLİK' PEŞİNDE

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off yarı final mücadelesinde, evinde Galatasaray'a 74-63'lük skorla mağlup olup, seride de 2-1 geriye düşen Mersin Büyükşehir Belediyesi, seriyi eşitleyebilmenin hesaplarını yapıyor. Yarı final ikinci maçında rakibini evinde yenmek isteyen Turuncu-Mavililer, 'final' şansını da Mersin'e taşımak istiyor.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Baş Antrenör Ceyhun Yıldızoğlu ise, kendi sahalarında oynadıkları karşılaşmada Galatasaray'a yenilerek önemli bir avantajı kaybettiklerini ancak bunun her şeyin bittiği anlamına da gelmeyeceğini vurguladı. Yıldızoğlu, "Şimdi İstanbul'da çok kritik bir maça çıkacağız ve biz sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kazanmaktan başka çaremiz de yok. Her takım kendi şansını kendisini oluşturur. Eğer oyuncularım en iyi randımanını gösterirse biz bu maçı kazanır, işi de Mersin'e bırakırız" dedi.

Kendisi için önemli olanın, mücadelenin ardından oyuncularının; "Sahada elimden gelenin en iyisi yapmaya çalıştım" diyebilmeleri olduğunu anlatan Yıldızoğlu, bu durumun da kazanmaktan daha değerli olduğunun altını çizdi. Yıldızoğlu, "Karşımızda çok zorlu bir rakip var. Türkiye Kupası'nı kazanmış, Avrupa'da da önemli başarılara imza atmış bir takım. Bütün bir sezon boyunca göstermiş olduğumuz performansın üzerine çıkmak zorundayız çünkü bu son şansımız" diye konuştu.

Öte yandan, yarın İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Galatasaray ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasındaki mücadeleyi Mersin temsilcisinin kazanması halinde seride 2-2 eşitlik sağlanmış olacak. Eğer bu durum gerçekleşirse; seride düğümü çözecek olan karşılaşmaysa 4 Nisan Salı günü Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda oynanacak ve maçı kazanan takım da adını finale yazdırmış olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 14:57:00
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 15:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?