4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Büyükşehir zafer sarhoşu

MERSİN BÜYÜKŞEHİR 'ZAFER' SARHOŞU

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yüzler gülüyor. Ligde 6 maçtır yenilgi yüzü görmeyen ve şampiyonluk hesaplarını yapan Fenerbahçe Ülker'i, İnanç Koç'un son saniyede bulduğu sayıyla 81-80 mağlup eden Turuncu-Mavililer, son haftalardaki çıkışını da sürdürdü.

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Başantrenör Mete Babaoğlu, Fenerbahçe maçının kendileri açısından oldukça zor geçtiğini ifade ederek, ligin sonuna yaklaşılırken alınan her puanın da 'altın' değerinde olduğunu söyledi.

Babaoğlu, "Fenerbahçe gibi güçlü bir takım karşısında 12 sayı geriden gelip maçı kazanabilmek çok büyük bir başarı. Oyuncularımı kutluyorum. Çocuklar buna inanmışlar ve bu inançlarını sahaya yansıtıp kazanmayı da başardılar. Ben geldiğim günden bu yana bu takımın kaliteli ve iyi oyunculardan kurulu olduğunu söylüyordum. Bugün bir kez daha yanılmadığımı anladım" dedi.

Takımın başına geldiği günden bu yana Büyükşehir Belediyesi'nin çıkışa geçip, 'düşme hattı'ndan da hızla uzaklaşarak 'Play-off' hesapları yapmaya başladığının kendisine hatırlatılması üzerine Bababoğlu, şu yanıtı verdi; "Sonuçta benim elimde sihirli bir değnek yok. Eğer takımda bu potansiyel olmasaydı, bugün buralara gelemezdik. Biraz daha çalıştık, oyuncularımın bireysel yeteneklerini açığa çıkartmaları için gerekeni yaptık. Yani taşı gediğine koyduk bir bakıma. Hep birlikte bir takım hüviyetine kavuştuk. Bunda yönetimin de desteği önemli."

Bugün elde edilen başarıda tribünlerde kendilerini destekleyen taraftarların da önemli bir payı olduğunu dile getiren Mete Babaoğlu, takıma olan desteğin sürmesi halinde çok daha iyi sonuçlara imza atabileceklerini belirtti.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR 'ZAFER' SARHOŞU
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2010 Pazar 12:40:01
Güncelleme :28 Mart 2010 Pazar 13:07:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?