4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Büyükşehir'e ziyaretçi akını

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE ZİYARETLER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, geçtiğimiz günlerde göreve yeni seçilen TURAB ile Berberler ve Kuaförler Odası yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz, 28 Mart 2010 tarihinde yapılan genel kurul sonucu göreve geldiğini belirterek, görev süresi içerisinde Büyükşehir Belediyesi ile kurulan iyi ilişkileri daha da ileriye götürme gayreti içerisinde olacağını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Macit Özcan, Berberler ve Kuaförler Odası'nın Mersin'e kendi branşlarında iyi hizmetler vereceğine ve derneklerini daha iyi noktalara getireceğine inandığını belirterek, yeni yönetimi tebrik etti.

Başkan Macit Özcan daha sonra Türk-Arap İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. TURAB Başkanı Doğan Narin, 2 ay önce göreve başladıklarını ve Mersin'e sağladıkları katkıyı bundan sonra da devam ettireceklerini ifade etti. Arap ülkeleri ile olan ilişkileri hızlı bir şekilde arttırmaya çalıştıklarını kaydeden Narin, "Kentimize gelen Arap heyetlere gösterdiğiniz ilgi ve alakadan dolayı size teşekkür ediyoruz” dedi. Özellikle Suriye, Lübnan ve Irak gibi komşu ülkelerle olan ilişkileri arttırma çalışması içerisinde olduklarını belirten Narin, "Komşu ülkelerle olan ticari ilişkilerin artması, turizm ve ekonomi anlamında kentimize de katkı sağlayacaktır. Bu bağlamda Suriye ve Lübnan'ın vizeyi kaldırması, Arap turistlerin Mersin'e gelmesini arttıracaktır. Gelecek olan turistlerin konaklaması için yetersiz olan yatak sayısının arttırılması konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Yeni yönetimi tebrik eden Başkan Özcan, ilişkilerin çok da iyi olmadığı Suriye, Lübnan ve Irak ile gerçekleşen ticari anlaşmalarda TURAB'a destek olmaya çalıştıklarını belirterek, "Bu ilişkilerin artmasında elbette vizenin kalkmasının da büyük bir payı var. Bu gelişmeler işadamlarımızın ve müteahhitlerimizin, Arap ülkelerine kolay bir şekilde açılmalarına vesile olmuştur" şeklinde konuştu.

10 günce Kalkınma Ajansı'nı temsilen Lübnan'a bir ziyaret gerçekleştirdiklerini de vurgulayan Özcan, şöyle devam etti; "Arap ülkeleri ile ikili ilişkilerin artması bizleri mutlu etmektedir. Bu ilişkilerin daha da artması konusunda MTSO ile TURAB'a büyük görev düşmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 15:33:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 19:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?