5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Büyükşehir'in 2010 bütçesi belirlendi

BÜYÜKŞEHİR'İN 2010 YILI BÜTÇESİ 381 MİLYON 540 BİN TL

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin, 2010 yılı bütçesinin hizmet ve personel giderleriyle birlikte 381 milyon 540 bin TL olması kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 'Kasım Ayı Olağan Toplantısı', Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda konuşan Macit Özcan, dünya ölçeğinde yaşanan global krizin Türkiye'yi de etkilediğini hatırlatarak, bu nedenle Ankara'dan belediyelere aktarılan kaynağın önemli bir bölümünün kriz nedeniyle kesintiye uğradığını dile getirdi. Özcan, yapılan kesintinin ardından kendilerine verilen kaynağın ağırlıklı olarak personel giderlerini karşıladığını, buna bağlı olarak da kentte hayata geçirmeyi düşündükleri projeler için de borçlanmak zorunda kaldıklarını anlattı.

'2009 Yılı Stratejik Planı'nda belirlenen hedeflerin bugüne kadar yüzde 70'lik bir bölümünün gerçekleştirildiğini aksamaların en önemli nedenininse kaynak sıkıntısı olduğunun altını çizen Özcan, belirsizlik ortamında hedeflerini yüzde 100 oranında gerçekleştirebilen hiçbir belediyenin de olmadığını savundu. Özcan, önümüzdeki 5 yıllık zaman diliminde kent adına birçok önemli projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade ederek, "Ancak süreç içinde projelerimizi askıya almamızı gerektiren acil işler çıkabiliyor. Örneğin; Mezitli'de yapmayı planladığımız atıksu arıtma tesisi, kamulaştırma davası yüzünden 1 yıldır askıda bekliyor. Eğer kamulaştırma davası yaşanmamış olsaydı, bugün Mezitli'deki arıtma tesisi devreye girmiş olacaktı" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının ve dolayısıyla sorumluluk alanlarının da genişlediğini hatırlatan Macit Özcan, "Gözne-Tece-Huzurkent üçgeninde kalan çok geniş bir bölgeden sorumluyuz. Her yerleşim bölgesinin kendine göre sorunları var ve haklı olarak bu sıkıntıların çözülmesini Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden istiyorlar. Biz de her yere yetişmeyi ve mevcut problemleri çözmek istiyoruz, ancak kısıtlı bir bütçeyle herkesi aynı anda memnun etmek de imkansız" diye konuştu. Şartlar her ne olursa olsun, doğal bir felaket yaşanmadığı sürece kabul edilen bütçeyle 2010 yılı içinde önemli projeleri gerçekleştireceklerini vurgulayan Özcan, Büyükşehir Belediyesi'nin 2010 yılı bütçesinin de 381 milyon 540 bin TL olarak kabul edildiği bilgisini verdi. Özcan, söz konusu bütçenin aynı zamanda da hizmet ve personel giderlerini de kapsadığını da sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR'İN 2010 YILI BÜTÇESİ 381 MİLYON 540 BİN TL
İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2009 Salı 16:02:01
Güncelleme :24 Kasım 2009 Salı 16:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?