3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Büyüleyen gösteri

Mersin Stadı'nda yapılan 17. Akdeniz Oyunları'nın resmi açılış seremonisi Piri Reis haritasının saha zeminini kaplamasıyla başladı. Daha sonra sahaya getirilen gemi haritanın üzerinde dolaştı.

Gösteride Kenan Işık'ın seslendirdiği Piri Reis'in dilinden Akdeniz'in medeniyet hikayesi anlatıldı. Akdeniz'de yüzen yunuslar ve deniz kaplumbağası "caretta caretta"lar zemine yansıtılırken, 3 kıtayı temsil eden dansçılar kıtalar üzerinde gösteri sundu.

Daha sonra köprüler kurularak kıtalar birleştirildi ve danşcılar hep birlikte gösterilerine devam etti ve 3 kıta tek yürek oldu.

Kleopatra'nın aşk öyküsü canlandırıldı

Törende Piri Reis'in dilinden Mersin'de geçen 3 hikaye anlatılırken, canlandırmalar yapıldı.

Gösteride ilk önce Tarsus'ta geçen Kleopatra'nın aşk öyküsü canlandırıldı.

Mısır'ın ünlü kraliçesi Kleopatra'nın sevgilisi Romalı General Antonius ile Tarsus'ta buluşmak üzere geldiklerinde, o zamanın limanı olan Gözlü Kule'de büyük bir törenle karşılanmaları ve Deniz Kapısı'ndan şehre gelmeleri anlatıldı.

İkinci bölümde Tarsus'taki Ashab-ı Kehf mağarasında geçen 7 Uyurların, üçüncü bölümde ise Mersin'in sembollerinden Kız Kalesi'nin hikayesi canlandırıldı.

Sema gösterisi izleyicileri büyüledi

Açılışta daha sonra sema gösterisi yapıldı. Sema gösterisinde iplerle havaya kaldırılan semazanlerin asılı bir şekilde dönmesi büyük ilgi gördü.

Mehteran ekibi havai fişek gösterileri eşliğinde konser verdi. Konser sırasında sahnede renkli görüntüler yer alırken, konserin sonunda sahnenin ortasında Osmanlı tuğrası yansıtıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş hikayesi de canlandırıldı

Törende Türkiye Cumhuriyet'nin kuruluş hikayesi de anlatıldı.

Tarihteki Türk devletlerini simgeleyen 17 yıldız görsel bir şölenle sahanın ortasında belirirken, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş hikayesi canlandırıldı. Törenin başından beri sahanın ortasında yer alan hilal, bu bölümde getirilen yıldız ile tamamlandı. Daha sonra ay ve yıldız sahnenin ortasında yükselirken, saha zeminiAkdeniz şeklini aldı. Ay ve yıldızın Akdeniz'e yansıması ve ardından zeminin kırmızı olmasıyla Türk bayrağı görseli oluştu.

4 farklı yöreden halk oyunları gösterisi yapıldı

Açılışta daha sonra Türkiye'nin 4 farklı yöresinden halk oyunları gösterisi sunuldu.

İlk önce Ege Bölgesi'nden sahneye çıkan efeler, Kerimoğlu ve Harmandalı oynarken, ardından Güneydoğu Anadolu'dan Diyarbakır yöresi halk oyunları ekibi sahnede yer aldı. Akdeniz Bölgesi'nden Silifke yöresinin gösterisinin ardından sahneye gelen 3 yörenin ekipleri, birlikte gösteri sundu. Karadeniz ekibinin oyunuyla halk oyunları gösterisi sona erdi.

Gecenin sonunda Ajda Pekkan çıktı

Gecenin sonunda ünlü sanatçı Ajda Pekkan bir şarkı söyleyerek, gösteride yer aldı.

Gösterinin sonundaki ''3 kıta tek yürek'' bölümünde beyaz renkli giysilerle sahnede yer alan dansçılarla birlikte çıkan Ajda Pekkan şarkısını seyircilerin alkışları arasında söyledi.

Açılış töreni havai fişek gösterisiyle sona erdi.

AA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2013 Cuma 09:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?