2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Cadde ve bulvarlar modernleşiyor

Mersin'in Silifke İlçe Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kent merkezindeki bazı cadde ve bulvarlarda modernleştirme çalışmaları başlattıklarını bildirdi.

Önceki hafta çalışmalarına başlanan Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki yaya kaldırımı düzenlemesi ve parke taşı döşeme çalışmalarının süratle devam ettiğini ifade eden Başkan Öngel, Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yaya kaldırımı ve bisiklet-yürüyüş yolu yapımı işini de ihale ettiklerini kaydetti.

Öngel, "2008 yılı yatırım programımızda bulunan Saray Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi ve Mukaddem Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yaya kaldırımı ve bisiklet-yürüyüş yolu yapımı işini ihale ettik. Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde çalışmalarına başlayan müteahhit firma mevcut yolun sökülmesinin ardından düzenleme ve bordür taşlarının yerleştirilmesi çalışmalarına geçmiştir. Kısa sürede tamamlanacak olan bu çalışma hem şehrimize ayrı bir görünüm kazandıracaktır hem de bu cadde üzerindeki esnaflarımız ve halkımızın yanı sıra araç trafiği de olumlu yönde rahatlayacaktır. Yeni ihalesini yaptığımız diğer bir bulvar ise Mukaddem Mahallesi Şehir mMzarlığı civarından başlayarak dörtyola kadar olan bölümde sağlı-sollu yaya kaldırımı ve bisiklet-yürüyüş yolu yapımı işidir. Belediyemiz İhale Komisyonu huzurunda 5 müteahhit firmanın katıldığı ve kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilen ihaleyi en düşük fiyatı veren Yılmazel Emlak Oto Servis İnş. Kuy. Nak. Tic. Ltd. Şti ile Kenan Hüseyin Karataş ortak girişimi kazanmıştır. Şartname gereği müteahhit firmaya hemen yer teslimi yaparak bir an önce işe başlamasını sağlayacağız. Amacımız şehir merkezimizde bulunan bazı cadde, sokak ve bulvarlarda düzenleme yapmak ve kenti daha düzenli hale getirmektir. Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmetlerin gelmesi için var gücümüzle çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 11:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?