30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Çağlanın kilosu 10 TL

ÇAĞLANIN KİLOSU 10 TL

Mersin'in Silifke ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle, yılın ilk çağlası 15 gün erken toplanmaya başladı.

Tamamen organik olarak, özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçlı yetiştirilen çağlalar kilosu 10 TL'den tezgahlardaki yerini aldı. Kilosu 10 TL'den satılmaya başlanan çağlalar, üreticinin ümidi oldu. Çağla üreticiliği yapan Murat Haskan, "Bölgemizde ilk turfanda meyve olarak yetişen çağlaya rağbet olmasına rağmen, yaygın olarak üretilmiyor. Çok az sayıda kapama bahçe var. Diğerleri ise bahçe kenarlarına gelişigüzel ekilmiş ağaçlardan oluşuyor. Son yıllarda hem çağla olarak hem de badem olarak satış

fiyatının yüksek olması vatandaşları bir nebze de olsa badem fidanı dikmeye yöneltti. Özellikle organik olarak yetişen çağlalar insan sağlığı açısında da çok önemli bir besin kaynağı" dedi.

Herhangi bir ilaçlama ya da gübreleme yapmadıklarını, sadece ağacın dibini At'la sürdüklerini belirten Haskan, "Çağla, girdi maliyetleri yüksek olmayan ilaç ve gübre istemeyen bir meyve olduğu için kazancı çok büyük oluyor. Bugün ürünümüzü kaç liradan satarsak satalım mutlaka kazanıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2011 Çarşamba 09:29:02
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 13:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tarsuslu IP: 88.226.71.xxx Tarih : 31.03.2011 20:26:09

türkiyenin en güzel en bereketli yeri akdeniz bölgesi akdeniz türkiyenin incisi hatay adana mersin antalya muğla  bulunmaz yerler kuru sopayı eksen yeşerir... özledim memleketimi ve memleketimin güzel meyveleriniiiiiiiiiiii memur olunca her şeyi artık satın alarak yemek zorunda kalıyoruzzz kendi yetiştirdiğin bakımını yaptığın bir şeyi dalından kopararak yemek kadar güzel bir şey yok