4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Çağlanın kilosu 15 TL!

ÇAĞLANIN KİLOSU 15 TL

Mersin'in Silifke ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle, yılın ilk çağlası 15 gün erken toplanmaya başladı.

Tamamen organik olarak, özellikle sahil kesimlerinde ticari amaçlı yetiştirilen çağlalar kilosu 15 TL'den tezgahlardaki yerini aldı. Geçen yıl kilosu 10 TL'den satılmaya başlanan çağlalar, bu yıl da 15 TL'den satılarak üreticinin ümidi oldu.

Çağla üreticiliği yapan Orhan Sümer, "Bölgemizde ilk turfanda meyve olarak yetişen çağlaya rağbet olmasına rağmen, yaygın olarak üretilmiyor. Çok az sayıda kapama bahçe var. Diğerleri ise bahçe kenarlarına gelişigüzel ekilmiş ağaçlardan oluşuyor. Son yıllarda hem çağla olarak hem de badem olarak satış fiyatının yüksek olması vatandaşları bir nebze de olsa badem fidanı dikmeye yöneltti. Özellikle organik olarak yetişen çağlalar insan sağlığı açısında da çok önemli bir besin kaynağı" dedi.

Herhangi bir ilaçlama ya da gübreleme yapmadıklarını, sadece ağacın dibini At'la sürdüklerini belirten Sümer, "Çağla, girdi maliyetleri yüksek olmayan ilaç ve gübre istemeyen bir meyve olduğu için kazancı çok büyük oluyor. Bugün ürünümüzü kaç liradan satarsak satalım mutlaka kazanıyoruz" diye konuştu.

ÇAĞLANIN KİLOSU 15 TL
ÇAĞLANIN KİLOSU 15 TL
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 13:30:02
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 15:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?