2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çalışanların protestosu sürüyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, yataklı tedavi kurumlarında çalışanların yemek giderlerinin bir bölümünün ücretli hale getirilmesini, bugün de kumanya yiyerek protesto etti.

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde KESK'e bağlı SES sendikası üyelerince düzenlenen eylemde "Emeğimizi görmediniz, ekmeğimize göz diktiniz" yazılı pankart taşıyan sağlık çalışanları, attıkları sloganlarla uygulamayı protesto etti. Kurum çalışanları adına açıklama yapan SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, 15 Nisan tarihi itibariyle daha önce ücretsiz yedikleri yemeğin ücretlendirilmeye başladığını hatırlatarak, alınan bu kararın, hukuka aykırı olduğunu ileri sürdü.

Uygulanan bu politikaların, IMF ve Dünya Bankası programları olduğunu savunan Bozkurt, yataklı tedavi kurumlarında görev yapan devlet memurlarının kazanılmış haklarının elinden alınmak istendiğini, kazanılmış haklara saygı gösterilmemesinin Anayasa'nın 2. maddesinde düzenlenen hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu söyledi. Bozkurt, MEÜ Tıp Fakültesi yönetimine de işbirliği çağrısında bulunarak, uygulama düzeltilmezse eylemlerinin devam edeceğini açıkladı.

Açıklamanın ardından sendika tarafından çalışanlara kumanya dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 17:11:22
Güncelleme :17 Nisan 2008 Perşembe 17:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?