30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Caminin kapısı var yolu yok

CAMİNİN KAPISI VAR YOLU YOK

Erdemli İmam-Hatip Lisesi Akdeniz Camii'nin okul bahçesinden giriş sağlanan yolu güvenlik nedeniyle kapatılınca, cemaat camiye giriş için çaresiz kaldı.

Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinden camiye ulaşan yolun güvenlik gerekçesiyle kapatılmasının ardından cemaat doğu kapısından giriş çıkış yapmaya başladı. Ancak bu kapıda bir şahsa ait arazi açılıyor.

Cemaat, kapısı olan ancak yolu olmayan camiye nasıl giriş çıkış yapacağını kara kara düşünüyor. Konu hakkında açıklama yapan İmam-Hatip Lisesi Akdeniz Camii Derneği Başkanı Mehmet Morgül, "Erdemli Anadolu İmam-Hatip Lisesi yatılı bir okul. Yatılı olduğu için güvenlik açısından bu yolun kapanması gerekiyordu. Bu okulun en doğal hakkıydı" dedi.

Camilerinin kapısının olduğunu ancak yolunun olmadığını buna da çözüm beklediklerini ifade eden Morgül, "Cami cemaati olarak çaresiz kaldık. Güzeloluk Caddesi'ne açılan doğu kapısı açılmalıdır. Şahsa ait arazinin de kamulaştırılarak halkın hizmetine sunulmalıdır. En kısa zamanda cemaatimizin mağduriyeti giderilmelidir" diye konuştu.

Cemaatin durumu belediye yetkililerine bildirmesi üzerine ise Erdemli Belediye Başkan vekili Ali Yön camiye gelerek, incelemelerde bulundu. Yön, "Doğu kapası bir şahsa ait özel mülkiyet. Bu kapı cami ile Güzeoluk Caddesi'ne bağlayacak tek kapı. Sorunu yakından takip ediyoruz. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla gerekli incelemeleri yapmak üzerede camimize geldik. Soruna çözüm bulmaya çalışacağız. Sorunu çözmek için buradayız" dedi.

CAMİNİN KAPISI VAR YOLU YOK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2011 Salı 12:13:03
Güncelleme :15 Şubat 2011 Salı 17:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?